Beautyfavoriet kost slechts 2 euro

Geüpdatet op 16 mei 2019 door Laure Vandendaele
Beautyfavoriet kost slechts 2 euro

We blijven het herhalen: niet alle goede beautyproducten hoeven stukken van mensen te kosten. Neem nu de pot Vaseline. Deze klassieker is misschien wel het meest veelzijdige product uit de cosmetica-afdeling én allesbehalve een aanslag op de inhoud van je spaarvarkentje.

LEES OOK: 20 beautyfavorieten uit de drogisterij

20 redenen waarom je nu een potje goede oude Vaseline in huis moet halen.

Wij kennen geen gêne wanneer onze pot vaseline op het nachtkastje of in de badkamer opgemerkt wordt. Wij weten immers wel waarom we deze veelzijdige klassieker elke dag in de buurt willen hebben. En het is niet om zijn kwaliteiten als ordinair glijmiddel, dirty minds!

1.    Make-up: op zomerse dagen houden we van een glanzende, gezonde huid. Een beetje vaseline op de jukbeenderen zorgt voor die frisse look. Maakt de wetlook een comeback? Investeer dan niet in dure glossy producten en smeer een dun laagje vaseline op je oogleden. Glanzende, volle lippen? Ook hier neemt een laagje vaseline zo de plaats van een dure en misschien wel plakkerige lipgloss in.

2.    Make-up verwijderen: je kent het wel, op je vakantiebestemming arriveren en je make-upremover nergens in je koffer terugvinden. Vervelend, maar je potje vaseline kan je eenmalig uit de nood helpen. Dop een wattenstaafje in de vaseline en wrijf zo mascara, eyeliner of oogpotlood van je ogen.

3.    Scrub: ook je lippen kunnen af en toe een schrobbeurt gebruiken. Meng suiker en vaseline en voila, je zachte lipscrub is klaar.

4.    Parfum: smeer een beetje vaseline achter je oren en op je polsen. Verstuif je parfum op die plekjes en je zal zien dat de geur langer blijft hangen.

5.   In de mix! Maak zelf crème oogschaduw of blush door je producten in poedervorm met Vaseline te mengen. On trend in één seconde!

1/

6.   Nagellakflesjes (vooral die van je favoriete kleurtjes) zijn na veel gebruik moeilijk open te schroeven en te sluiten. Een beetje vaseline onderaan de dop smeren, verhelpt het probleem in enkele seconden.

7.  Droge huid: zoals die van ellenbogen wordt weer zacht en gehydrateerd na een korte massage met vaseline

8.  We zijn dol op een felgekleurde mond maar vrezen voor lippenstift op onze tanden. Breng met je vingertop een laagje vaseline op je bovenste tanden aan en je probleem is zo van de baan. Dit trucje werd vroeger vooral door immer lachende kandidaat Missen gebruikt.

9. Lange wimpers: zijn niet iedereen gegund. Dure serums kunnen je wimpers laten groeien maar een oude beautymythe zegt dat ook vaseline een gunstig effect op je wimpers kan hebben. Uitproberen!

10. Breng een flinke laag Vaseline aan op harde nagelriemen waardoor ze soepel worden en eenvoudig te verwijderen zijn. Ook handig om uitgedroogde nagelriemen te voorkomen.  Ook hier bespaar je alweer heel wat geld op doorgaans prijzige nagelproducten.

2/

11. Hou die vervelende babyhaartjes op hun plaats door ze met een kleine hoeveelheid Vaseline te fixeren. Zo zit je kapsel met strakke dot de hele dag perfect. Ook perfect om wilde of borstelige wenkbrauwen mooi in vorm te brengen én te houden.

12.  Een kleurtje uit een spuitbus of –cabine kan mooi zijn maar pas op voor ontsierende strepen. Om die te voorkomen smeer je vooraf een laagje vaseline op de achterkant van je enkels, handen en knieën.

13.   Gespleten haarpunten kan je niet alleen met dure conditioners, maskers en een schaar bestrijden. Maak een kleine hoeveelheid vaseline warm tussen je vingertoppen en wrijf over de droge puntjes van je haar. Gebruik zeker niet te veel, vette haarpunten zijn immers het laatste wat je wil.

14. Het nadeel van zelf je haar kleuren? Die vervelende maar bijna onmogelijk te voorkomen haarverfvlekken op je voorhoofd. Dep wat vaseline langs je haarlijn zodat de verf geen vlekken op je gezicht kan maken of de huid uitdrogen.

15. Kalmeert de huid na het ontharen met een scheermesje

3/

16. Scrub 2: vaseline in combinatie met zout resulteert in een betaalbare DIY scrub. Ga aan de slag in de douche en geniet van je zachte, geëxfolieerde huid.

17. Je wenkbrauwen epileren kan pijnlijk zijn. Verzacht de te ontharen huid door een laagje vaseline aan te brengen.

18. Valse wimpers kunnen je avondmake-uplook afmaken. Het verwijderen achteraf is net iets minder. Met de help van Vaseline (en alweer een wattenstaafje) is het verwijderen van verharde wimperlijmrestjes een makkie.

19. Glijmiddel. Ja, Vaseline is een uitstekend glijmiddel. Maar daarom niet altijd voor wat je in eerste instantie denkt. Moeite om die prachtige oorbellen in je gaatjes te krijgen? Een klein beetje Vaseline op je juweeltje en ze glijden er meteen in.

20.  Schoensmeer. Een spannende eerste date of een belangrijke sollicitatie voor de boeg maar geen nagelnieuwe schoenen voor de gelegenheid? Een beetje Vaseline op beschadigde tippen van je schoen lapt je stappers meteen op.

4/

SHOPPING