De Koreaanse keuken is goed op weg om even ingeburgerd te raken als de Japanse en Thaise keuken. Gerechten als japchae (geroerbakte glazen zoete aardappelnoedels met groenten), bibmbap (warme rijst met groenten en een rauw ei geserveerd in een gloeiend hete stenen pot) en fried chicken (met spicy Gochugjang-saus) wisten ons hart te veroveren en smaken naar meer. Daarom verzamelden we zes plekken in de hoofdstad waar je deze lekkere gerechten kan proeven.
Onze 6 favoriete Koreaanse restaurants in Brussel
Zowel voor liefhebbers van Koreaans als newbies zetten we de fijnste K-restaurants in Brussel op een rij.
Maru
We starten het lijstje met een klapper van formaat. Op de Waterloosesteenweg vormt Maru immers al meer dan tien jaar dé referentie voor de authentieke Koreaanse keuken in Brussel. Met een mooie score van 13,5 in de Gault&Millau overtuigt het restaurant met een summiere kaart met gerechten bereidt volgens de regels van de kunst. Hiervoor gebruikt de chef uitsluitend kwalitatieve ingrediënten zoals vlees van bij Dierendonck.
Probeer er pajeon (een hartige Koreaanse pannenkoek met lente-ui en zeevruchten) malse wagyu of krokante vegetarische bibimbap. Een speciale vermelding verdienen ook de ojing-eo bokkeum (pikante roergebakken inktvis met garnalen) alsook de huisgemaakte kimchi van witte rammenas.
View this post on Instagram
Adres: Waterloosesteenweg 510, Elsene
Anju
Achter Anju schuilt de gevierde sterrenchef Sang Hoon Degeimbre van L’air du temps, geboren in Zuid-Korea maar op zesjarige leeftijd geadopteerd door een Belgisch gezin. Hij roert er niet zelf in de potten maar bedacht wel het menu bestaande uit smakelijke sharinggerechten, waaronder yukhoe (de Koreaanse versie van steak tartare), samgyetang (kippensoep met ginseng) en bulgogi van eend (langzaam gegaarde gemarineerde filet).
View this post on Instagram
Adres: Bronstraat 73, Sint-Gillis
BAP&DAK
De volgende in het lijstje is BAP&DAK, waar je kan genieten van Koreaans comfort food in hartje Brussel vlakbij Flagey. Hier smaakt de Dolsot Bibimbap uitzonderlijk lekker – en dan hebben we het zowel over de vegetarische als de spicy chicken-variant. Maar ook de Dubu Twigim (gefrituurde tofu met kimchi, gepekelde radijs en rijst) en japchae smaken hier zoals het hoort. De drankenkaart telt lokaal gebrouwen biertjes en soda, soju (een alcoholisch drankje gemaakt van zoete aardappel), wijn en natuurlijk thee.
View this post on Instagram
Adres: Lesbroussartstraat 55, Elsene
Itaewon
Korea beschikt over een rijke barbecue-cultuur, al ziet die er heel anders uit dan bij ons. Zo wordt er gebruik gemaakt van gas- of houtskoolgrills die op de tafel worden geplaatst óf in de tafel zijn ingebouwd. Hier worden vervolgens dun gesneden gemarineerde runderreepjes (bulgogi), runderribbetjes (galbi) of groenten op gegrild. Bij Itaewon – vernoemd naar het gelijknamige nightlife-district in Seoul – neem je samen met je tafelgasten plaats rond een Koreaanse barbecue. Voor €39,90 kan je kiezen uit een veertigtal specialiteiten op de kaart die reeds bereid of zelf te grillen zijn. Je bestelt er via een iPad en waant je de tijd van je maaltijd in de Zuid-Koreaanse hoofdstad. Meer dan een maaltijd krijg je bij Itaewon een unieke ervaring voorgeschoteld, ideaal voor een avondje uit met vrienden of familie.
View this post on Instagram
Adres: Lesbroussartstraat 49, Elsene
Iyagi
Klein maar fijn: bij Iyagi op een boogscheut van het Fernand Cocqplein krijg je de keuze uit vijf afhaalgerechten bereid door chef Sé Min. Naast de eerder besproken Bibimbap, Japchae en Bulgogi, kan je hier proeven van Jeyuk – Bokkeum (geroerbakt varkensvlees met rode peper, spinazie en sesamolie) en bossam (een lap varkensvlees gekookt met Denjang – Koreaanse miso – en biologisch Belgisch bier). De prijzen zijn schappelijk: je betaalt er €13 voor een medium en €16 voor een grote portie en de huisgemaakte kimchi smaakt er superieur.
View this post on Instagram
Adres: Lang-Levenstraat 40, Elsene
Gyojasang
Onlangs opende een nieuw Koreaans adresje de deuren in Brussel, en wel op de Sint-Katelijnestraat. Bij de kleine broer van de Seoul Club House in Antwerpen proef je onder andere van tteokbokki (pittige rijstcakes), gimbap (Koreaanse sushi) en – uiteraard – Korean fried chicken. Maar dat is niet alles: Gyojasang brengt ook een ander aspect van de Koreaanse cultuur naar de hoofdstad in de vorm van twee privé-karaokeruimtes. Om uit te proberen!
View this post on Instagram
Adres: Sint-Katelijnestraat 8/10, Brussel