Klaar voor Emily in Paris seizoen 4? Lees hier onze insides

Gepubliceerd op 20 juni 2024 door Sam Vandenbosch
Klaar voor Emily in Paris seizoen 4? Lees hier onze insides Bron: Netflix

We bereiden ons voor op het vierde seizoen van Emily in Paris. Met enkele verhaallijnen, een first look én niet te missen Parijse hotspots om in Emily's voetsporen te treden.

Net als andere Netflix-hits zal het vierde seizoen van Emily in Paris worden opgesplitst in twee delen van 5 afleveringen. Deel 1 gaat in première op 15 augustus 2024, gevolgd door het tweede deel op 12 september 2024. Hoofdrolspeelster Lily Collins keert terug als de flamboyante Emily Cooper, naast andere vaste gezichten waaronder Philippine Leroy-Beaulieu als Sylvie Grateau, Ashley Park als Mindy Chen, Lucas Bravo als Gabriel (yes ladies!), Camille Razat als Camille en Lucien Laviscount als Alfie (wij hoorden 'm wel, die zucht van opluchting). De crew staat ook dit vierde seizoen onder leiding van bedenker, uitvoerend producent en scenarioschrijver Darren Star, die eerder naam en faam maakte bij Sex and The City.

Wat staat er ons te wachten dit vierde seizoen?

“Emily heeft een druk reisschema in het vierde seizoen van Emily in Paris. Van de Franse Alpen tot de piazza’s in Rome: kijkers zullen via Emily’s ogen geweldige nieuwe locaties ontdekken. Verwacht nieuwe personages, nog meer drama, romantiek en een volledig nieuwe taal om onder de knie te krijgen", licht bedenker Darren Star al een tipje van de sluier.

Emily in Paris
Bron: Netflix

Na de dramatische gebeurtenissen van Camille en Gabriel’s mislukte bruiloft is Emily van slag: ze heeft sterke gevoelens voor twee mannen, maar nu verwacht Gabriel een baby met zijn ex en zijn Alfie’s ergste nachtmerries over haar en Gabriel bevestigd. Op werk wordt Sylvie gedwongen om een lastig dilemma uit haar verleden onder ogen te zien in het belang van haar huwelijk, en worstelt het team van Agence Grateau met personeelswisselingen. Mindy en de band bereiden zich voor op het Eurovisie Songfestival, maar als het geld opraakt worden ze gedwongen om zuinig te zijn. De chemie tussen Emily en Gabriel is onmiskenbaar als ze samenwerken aan een Michelinster, maar twee grote geheimen dreigen alles waar ze van gedroomd hebben teniet te doen.

De eerste looks bekend

Net als Emily Cooper evolueert ook de mode en wordt deze in het nieuwe seizoen gedurfder dan ooit. “Emily komt echt in haar eigen kracht, wordt assertiever en veel sterker met een stijl die de Parijse kledingregels een nieuwe invulling geeft. Ons motto was uiteraard om plezier te hebben, maar ook om maximale risico's te nemen", legt kostuumontwerper Marylin Fitoussi uit.

Emily in Paris
Bron: Netflix
Emily in Paris
Bron: Netflix

Hotspots in Parijs à la Emily

Dat de Netflix-serie niet afgeschrikt wordt door een Parijs cliché is intussen wel duidelijk. Welke hotspots jij moet bezoeken wil je in haar voetsporen treden? Wij gingen op onderzoek uit naar de meest 'Emily in Paris' waardige plekjes om te slapen, eten, drinken en shoppen in de stad van de liefde.

Slapen

Hotel Amour

Het Instagram-hotel bij uitstek. "Post it or it didn't happen...", zou Emily zeggen.

Hotel Les Deux Gares

Ontworpen door interieur-goeroe Luke Edward Hall. Emily zou in zwijm vallen, net zoals wij.

Novotel Paris 20 Belleville

Een iet-wat meer betaalbare optie, met toch een speels interieur en geweldig uitzicht. Glaasje cava in kamerjas op het balkon? Very Emily!

Hôtel Bourg Tibourg

Wat er zou gebeuren als styliste Patricia Field zou worden losgelaten op het interieur van Emily in Paris? Een bont allegaartje van kleuren en prints die toch een prachtig geheel vormen, oftewel charmehotel Bourg Tibourg.

Eten en drinken

The Peninsula

Het beste uitzicht over Parijs? Dat vind je ongetwijfeld op de rooftopbar van The Peninsula.

Fabula

Een hyperromantische date zoals alleen Emily die zou plannen (Lucas Bravo niet inclusief.)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fabula (@fabula.paris)

Café Charlot

Het cliché van een Parijs terras vervat in een bistro. Café Charlot zou zo uit een film kunnen komen, met Emily natuurlijk op de eerste rij.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Café Charlot (@cafecharlotparis)

Café de Flore

Het is even aanschuiven wil je een koffietje drinken op deze populaire hotspot. Sinds Emily in Paris hier een scène draaide, rekent Café de Flore op ellenlange rijen vol met zij die zich voor eventjes Emily in Paris willen wanen - en dat voor slechts 8 euro per cappuccino! When in Paris...

Carette

Een andere high tea favoriet is Carette. Schattige gebakjes, metalen kopjes en soezen te mooi om op te eten. De spot om met Mindy - uh jouw bestie! - urenlang bij te kletsen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Carette (@caretteofficiel)

Bouillon Julien

Aan spiegels geen gebrek in deze op en top Parijse bistro. Klassieke gerechtjes in een adembenemend kader. Een gewone lunch voor Emily, quoi.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bouillon Julien (@bouillonjulienparis)

To do

Predilection vintage

Een zorgvuldig gecureerde selectie van het beste wat designer vintage in Parijs te bieden heeft. Bijzondere eclectische prints en een mix-match van drukke items, zijn intussen het handelsmerk van Emily's iconische garderobe geworden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @predilection.2ndshop

Mondaine de Pariso

Dineren ten midden van Parijse pracht en praal en onder de deuntjes van live cabaret performances. Wie zijn wij om nee te zeggen tegen een avondje extravagantie?

Fotoautomat

Een echte Emily verlaat Parijs niet zonder een romantisch kiekje in een foto-automaat. Deze op de Rue des Trois Frères zorgt voor de mooiste belichting en is verstopt in een hoekje bij Montmartre.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FOTOAUTOMAT (@fotoautomat_france)