Dit zijn de mooiste trouwlocaties van Antwerpen

Geüpdatet op 25 april 2024 door Lisa Aelvoet
Dit zijn de mooiste trouwlocaties van AntwerpenBotanic Sanctuary

Heb je plannen om in het huwelijksbootje te stappen? Dan is de eerste stap het vinden van de geschikte locatie. Absoluut te overwegen: deze prachtige trouwlocaties in Antwerpen.

Botanic Sanctuary

Helemaal bovenaan onze lijst prijkt Botanic Sanctuary. Genesteld in het hart van de stad huist dit hotel in een historisch pand middenin de Plantentuin, die locals liefkozend 'Den Botaniek' noemen. De locatie beschikt over dertien verschillende zalen met elk een andere uitstraling voor ceremonies tot 150 gasten en recepties tot 350 gasten. Voor de organisatie van je droomhuwelijk kan je daarenboven rekenen op een in-house wedding team dat je bijstaat in elke stap van het proces. Het eten wordt dan weer verzorgd door de met drie Michelinsterren bekroonde chef Viki Geunes.

Bleyckhof

Wie temidden van natuurschoon wil trouwen is bij het Bleyckhof in Ranst aan het juiste adres. Wat denk je van een ceremonie tussen de bomen of een diner langs het water? Met het Belgische weer in acht genomen, houdt het Bleyckhof een grote botanische tent paraat. Liever een winter wedding? Dat kan in de blekerij, met hoge plafonds, open haard en prachtig zicht op de omringende natuur. Ten slotte biedt het Bleyckhof ook overnachtingen aan in een van de zes kamers of vier tipi tenten.

Good to know: Het Bleyckhof werkt samen met vaste planners, waaronder onze persoonlijke favoriet Tabloo Margot.

Domein Wolvenbos

In het groene Kapellen ligt het sprookjesachtige Domein Wolvenbos, ongetwijfeld een van de mooiste trouwlocaties van Antwerpen. Het domein omvat een impressionant kasteel uit 1919, een koetshuis, wachthuisje en 'secret garden' met een romantische rozentuin. De vertrekken binnenin stralen grandeur uit met een zekere gezelligheidsfactor maar voornamelijk de tuinen stelen de show. Ten slotte verzekeren de drie luxueuze suites een royale huwelijksnacht.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wolvenbos (@wolvenbos)

Felix Food Klub

Wie ervan droomt om in een urban setting in het huwelijksbootje te stappen, kan dat bij Felix Food Klub (vroeger bekend onder de naam Felix Pakhuis). Dit authentieke pakhuis beschikt over een gezellige lichtstraat waar je - in weer of geen weer - je jawoord kan geven. Maar daar houdt het niet op: ook in het authentieke Salon kan je gasten ontvangen voor een receptie, uitgebreid 3-gangenmenu, buffetformule of walking dinner, voor een droomhuwelijk op maat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Felix Food Klub (@felixfoodklub)