Verloofd? Deze tips van een weddingplanner helpen je op weg

Geüpdatet op 25 oktober 2023 door Lisa Aelvoet
Verloofd? Deze tips van een weddingplanner helpen je op weg © Kaat DM

Na de euforie die voortvloeit uit de belangrijkste 'ja' van je leven volgt vaak een reality check. Je kan niet wachten om in het huwelijksbootje stappen maar weet niet waar te beginnen. No stress: wij klopten aan bij weddingplanner Margot Laporte van Tabloo Margot voor de nodige tips.

Een blik op de Instagram-pagina van Tabloo Margot en je begrijpt meteen waarom we Margot contacteerden voor een interview. De huwelijken die ze met haar full-service evenement planning en ontwerpbureau tot stand brengt zijn van een ander kaliber en overtreffen zelfs onze stoutste Pinterest-dromen. Droom jij van een huwelijk dat er net zo uit ziet? Blijf dan vooral verder scrollen.

Hoe begin je aan het plannen van je huwelijk?

"Op zoek gaan naar een weddingplanner (lacht). Indien je met een planner wil samenwerken en hier ook budget voor hebt, haal je deze er best vanaf het begin bij. Zo kan deze starten met een leeg canvas en een totaalconcept creëren. Bij de keuze van een weddingplanner is het belangrijk om op zoek te gaan naar iemand die past bij de stijl die je voor ogen hebt en waarmee je ook een persoonlijke klik voelt. Wil je je huwelijk zélf plannen, zorg er dan voor dat je iemand vindt die je op de dag zelf kan bijstaan om alles in goede banen te leiden, zodat jij van je grote dag kan genieten."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tabloo Margot (@tabloomargot)

Hoe stel je de gastenlijst best samen?

"Bepaal eerst het concept van je huwelijksdag: is iedereen de volledige dag welkom of wil je sommige gasten enkel voor de receptie of het dansfeest uitnodigen? Bij Tabloo Margot zijn we er voorstander van om iedereen de volledige dag te laten meemaken, maar dat is natuurlijk afhankelijk van het budget. Verder is het slim om bij het opstellen van je gastenlijst een onderscheid te maken tussen de 'kerngroep', aka de mensen die je er zéker bij wilt, en de 'twijfelgevallen'. Stel: de locatie van je dromen heeft een kleinere capaciteit dan gehoopt, dan weet je meteen wie je van de lijst kan halen."

Hoe lang op voorhand moet je beginnen plannen? 

"Wil je trouwen in een typische trouwzaal of hoeve, dan moet je ten minste een jaar op voorhand met de voorbereidingen starten. Mag de locatie out of the box zijn of wil je in beperkte kring trouwen, dan is er meer mogelijk op korte termijn. Wat je jurk betreft, begin je best negen maanden op voorhand rond te kijken, zodat je minstens zeven maanden voor de grote dag de knoop kan doorhakken."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tabloo Margot (@tabloomargot)

Hoe ziet jouw ideale bruiloft eruit? 

"Bij Tabloo Margot zijn we grote voorstanders van buitenlandse trouwfeesten, want één dag gaat veel te snel voorbij. Zelf ben ik getrouwd in Italië en door het feest te rekken over meerdere dagen, haal je er veel meer uit. Sommige koppels vinden het een opgave om dit te vragen van hun gasten, maar uit mijn ervaring wordt dit meestal goed onthaald, ook wanneer het koppel niet voorziet in transport en/of verblijf."

Wat is de meerwaarde van een weddingplanner?

"Een weddingplanner zorgt voor een vlot verloop, vanaf het moment dat de eerste gasten arriveren tot het einde. Bij Tabloo Margot proberen we steeds met een origineel totaalconcept te komen en bieden we bovendien een goede service in de aanloop naar de grote dag toe. Op die manier willen we onze klanten ontzorgen en van A tot Z de touwtjes in handen nemen."

Heb je trouwplannen? Ontdek dan ook: alle inspiratie die je nodig hebt voor de bloemendecoratie op je trouw, de 7 nieuwe merken die de mooiste bruidsjurken maken en de leukste dresscodes voor bruidsmeisjes.