De leukste dresscodes voor bruidsmeisjes

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
De leukste dresscodes voor bruidsmeisjes ©Pexels

Bedenken wat je bruidsmeisjes moeten dragen, is vaak een hele opgave. Wij helpen je op weg met deze leuke dresscodes.

Het is niet makkelijk om een dresscode te bedenken waar al je bruidsmeisjes blij mee zijn. De ene staat niet met lichtblauw, de andere vindt een kleedje zonder mouwen niet flatterend. Je zou ze uit wanhoop zelf laten kiezen wat ze aandoen, maar daardoor verdwijnt een deel van hun uitstraling. Wij helpen je uit de nood met enkele dresscodes voor bruidsmeisjes waar iedereen zich goed bij voelt.

1. Tinten van een kleur

Wanneer je helemaal weg bent van een kleur, wil je het liefst dat je bruidsmeisjes die dragen op je trouw. Om iedereen tevreden te houden, kan je ze vrij laten kiezen welke tint ze dragen. Het ene meisje staat namelijk beter met lichte kleuren, terwijl donkere tinten net een ander het meest flatteren. Op die manier kan je jouw favoriete kleur integreren in je trouw én voelen alle bruidsmeisjes zich goed bij de dresscode.

2. Twee kleuren

Hou je van esthetische effecten? Dan kan je jouw bruidsmeisjes laten kiezen uit twee kleuren. Laat de ene helft bijvoorbeeld roze dragen en de andere groen. De meisjes kunnen binnen de kleuren nog kiezen welke outfit ze dragen. Deze dresscode levert gegarandeerd leuke foto's op.

3. Matching accessoires

Geen fan van strikte dresscodes voor je bruidsmeisjes? Dan kan je altijd kiezen voor matching accessoires. De meisjes dragen dan wat ze willen, maar hebben wel allemaal dezelfde schoenen of een bloemenkroon in het haar. Met deze dresscode kan je als bruid ook makkelijk meedoen.

4. Een kleur, verschillende modellen

Als je al je bruidsmeisjes exact dezelfde kleur wil laten dragen, kan je variatie creëren door ze vrij te laten kiezen welke outfit ze dragen. De ene kan een klassiek lang kleed dragen, terwijl een ander een broekpak aandoet en nog iemand anders een rok met een bloesje combineert. De dresscode laat je bruidsmeisjes voldoende vrijheid om iets aan te doen waar ze zich goed in voelen, zonder dat je toegevingen moet doen op het vlak van de kleur.

5. Kleurpaletten

Wil je graag een kleurrijke dresscode, die toch voldoende eenheid creëert tussen je bruidsmeisjes? Dan zijn kleurpaletten iets voor jou. Pastelkleuren, diepe kleuren, zonnige kleuren, ... zo goed als alles is mogelijk. Kies het kleurpalet dat jij het mooiste vindt en het best past bij het seizoen. Let er wel op dat je bruidsmeisjes niet allemaal dezelfde kleur uit het palet kiezen voor hun outfit.

6. Speel met printen

Geen fan van klassieke dresscodes? Laat je bruidsmeisjes dan een specifieke print dragen. Kies voor bloemetjes, polkadots, strepen, ... of laat je bruidsmeisjes zelf hun print kiezen. Ze zullen bij elkaar passen, maar toch allemaal verschillend zijn.

7. Broekpakken

Er zijn ook heel wat stoerdere dresscodes voor bruidsmeisjes. Laat ze in plaats van een kleed, een broekpak of kostuum dragen. Je kan daarbij voor een specifiek model of kleur gaan, maar je kan de keuze ook aan de meisjes zelf laten.

8. In thema

Je kan een thema als dresscode voor je bruidsmeisjes te kiezen. Van boho tot cowboy of zelfs Hawaï, laat je creativiteit de vrije loop gaan. De meisjes zijn bovendien nog erg vrij wanneer je voor een thematische dresscode kiest.

LEES OOK: Deze 10 originele foto's moet je zeker maken op je trouwfeest