Deze 10 originele foto’s moet je zeker maken op je trouwfeest

Geüpdatet op 26 mei 2023 door Lotte Gillis en ELLE België
Deze 10 originele foto’s moet je zeker maken op je trouwfeest Unsplash

De mooiste dag van je leven moet je wel op foto vastleggen. Geen zin in de standaard trouwfoto's die bij iedereen in de hal prijken? Met deze ideeën geef je jouw trouwfoto's dat tikkeltje extra.

Trouwfoto's zijn dé herinneringen die je bij elke speciale gelegenheid nog eens bovenhaalt en die absoluut een plekje -of meerdere plekjes- in je huis verdienen. Het zou dus zonde zijn om deze dag niet op een speciale manier vast te leggen. Wij gingen op zoek naar foto-ideeën die je huwelijksfoto's naar een hoger niveau tillen.

1. Get ready with me

First things first, je trouw kan natuurlijk niet beginnen vooraleer je uren voor de spiegel hebt gestaan. Had je er al aan gedacht om ook dit moment vast te leggen?

2. Dress reveal

De kans is groot dat iedereen verwonderd zal zijn wanneer ze jou voor het eerst in je droomjurk zien. Laat hier dan ook zeker een foto van maken, want iedereen weet: spontane foto's zijn altijd de leukste.

3. Trouwfoto’s met zonnebril

Haal je innerlijke diva extra hard naar boven op deze speciale dag en neem een paar foto's waarop jullie allebei met een zonnebril poseren. Niet het eerste accessoire waar je aan denkt op een trouwfeest, maar daarom net origineel.

4. De kus

Heb je er al over nagedacht hoe je hét moment van de dag wil vastleggen? Nee? Dan hebben wij wel een suggestie. Laat de kusfoto langs de tegenovergestelde kant maken zodat je gasten ook op de foto staan. Hun spontane reacties zorgen er zeker voor dat dit je allermooiste trouwfoto wordt.

5. Trouwfoto zonder gezicht

Natuurlijk lach je op je trouwdag liefst zo vaak mogelijk naar de camera, maar maak ook eens een foto zonder jullie gezichten. Dit zorgt ongetwijfeld voor een paar artistieke plaatjes.

6. Met vaderlief

Wie zeker niet mag ontbreken op je trouwfoto's is de man die je hand zal weggeven op deze belangrijke dag, je papa. Maak een foto net voor jullie samen naar het altaar gaan.

7. Onder de sluier

Laat een paar foto's maken waarbij de sluier over jullie heen ligt. Dat levert gegarandeerd paar dromerige plaatjes op.

8. Hippe bruidsmeisjes

Ook je bruidsmeisjes zijn super belangrijk op je huwelijk. Vind je die foto's waar iedereen op een rijtje langs elkaar staat maar passé? Laat de trouwkledij even achterwege en poseer in badjassen. En oh ja, een zonnebril en glaasje prosecco kunnen natuurlijk niet ontbreken.

9. Afterparty

Op het einde van de dag zal je er misschien een heel pak meer messy uitzien dan toen het allemaal begon. Maar vergis je niet, ook dit is zeker een foto waard. Laat nog een laatste foto maken wanneer jij en je kersverse man het feest verlaten en op naar de honeymoon!

10. Trouwschilderij

Of gooi het eens over een andere boeg en laat de mooiste momenten van je trouw vastleggen op doek, zo wordt jouw trouwdag er eentje uit de sprookjes.