Deze 5 populaire zonnebrillen spot je momenteel overal

Geüpdatet op 17 maart 2023 door Daphne Dorgelo
Deze 5 populaire zonnebrillen spot je momenteel overal Launchmetrics Spotlight

De zonnebrilmonturen die een trend zijn in de zomer van 2023 zijn weer geweldig om er instant in stijl bij te lopen, maar zijn wel gereserveerd voor zij die durven een statement te maken.

Want we zien minimalistisch, sportieve 2YK, maar gelukkig ook klassiekers. Ontdek de 5 populaire zonnebrilmonturen die je het liefst nooit meer afdoet.

Minimalistische brillen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emili Sindlev (@emilisindlev)

Ja, met groot maak je een statement, maar met minimalistisch zeker weten ook. Metalen, minimalistische modellen zijn terug deze zomer en wellicht de allergrootste trend van allemaal. Het handigste? Vanwege het formaat stop je ze zo weg in je tas.

Oval, Mykita X Maison Margiela, €431,24

Extra donkere zonnebrillen blijven populair

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Elina Olofsson (@eliinaolofsson)

Tuurlijk mag je meegaan met de trends. Toch is het belangrijk om rekening te houden met de duurzaamheid van het item dat je koopt. Wanneer je verliefd bent op een trending montuur, go for it. Maar met een klassiek zwart model doe je nooit een miskoop, en dat is natuurlijk - en gelukkig - ook weer een (blijvende) trend tegenwoordig.

Avery Carbon, Komono, €59

Shop hier

Afgebogen, rechthoekige zonnebrilmonturen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

In lijn met het vorige donkere montuur zien we veel rechthoekige modellen met een klein hoekje af. Hoewel de Prada Symbole een grootste trend is, zijn er veel vergelijkbare monturen. Een tijd waarin de brillen op alle modeneuzen te zien waren, is natuurlijk de jaren 90. Denk aan het iconische Chanel montuur, die ook weer geherinterpreteerd is. Hoe 90's, maar chic?!

Symbole, Prada, €370

Shop hier

Het sportieve Y2K-montuur

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SAMI MIRÓ (@samimiro)

Anastacia, Paris Hilton, Kimmy K... De looks van eind 90's tot vroege jaren 2000 waren zelden compleet zonder een sportieve 'wrap around' zonnebril.  En zoals we weten, doet Y2K het áltijd goed op dit moment. Ze zijn er met doorzichtige glazen, ombré en soms met wat extra bling, maar natuurlijk ook weer zwart.

VE2054, Versace, € 139,90

Shop hier

De ovale zonnebril zonder frame

Hoewel de zonnebril minimalistisch is, kan het toch wat moed vergen om deze op je neus te zetten. Maar wees niet bang, je zal zien dat het je gezicht (en make-up) enkel maar complimenteert. Helemaal van 2023 is, zoals gezegd, een rechthoekige vorm, maar ovaal ook absoluut. Die laatste wil je vooral wanneer je een eerder wat vierkanter gezicht hebt, want het zal er optisch voor zorgen dat het wat ronder gaat lijken.

First embellished oval, Fendi, €420

Shop hier

LEES OOK: Hier scoor je de mooiste vintage brillen