Experten verklappen de grootste trends in bruidsmode

Geüpdatet op 23 februari 2022 door Laure Vandendaele
Experten verklappen de grootste trends in bruidsmode Rembo Styling

Drie professionals uit de bruidswereld lijsten de trouwtrends van dit jaar op.

De bohobruid wordt eco, de bruidsmeisjes eisen hun plekje in de spotlights op, 'buttercup yellow' is een hit en de bruidsindustrie richt zich op de burgerlijke trouw. Werner De Vlieger, CEO van Marylise en Rembo Fashion Group, Ruth Donné, ontwerpster van bruidsjurken en weddingplanner Charmaine James, auteur van 'Fiancée Journal', doen de trouwtrends van het seizoen uit de doeken.

1. De bohobruid wordt eco

Ruth Donné: "Het ecologische aspect is tegenwoordig zeer belangrijk en de bruid wil weten waar en hoe haar jurk tot stand kwam. Daarom gebruiken wij graag natuurproducten zoals zijde, mohair en kasjmier en we houden ook rekening met de manier waarop deze materialen vervaardigd werden. Nog niet iedereen is klaar om een trouwjurk met een oversized sweater in wol of een cardigan te combineren, maar dat komt wel."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rembo Styling (@rembostyling)

2. Bruidsmarkt richt zich op burgerlijke trouw

Werner De Vlieger: "In het buitenland richt de bruidsmarkt zich op jurken voor de burgerlijke trouw. Nu worden die vaak in de prêt-à-porter-collecties gekocht. Vanaf nu willen wij ook korte jurken met het typische Rembo-karakter aanbieden, ideaal voor een burgerlijke trouw of een tweede huwelijk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rembo Styling (@rembostyling)

3. Boho is passé

Het hele boho chic-verhaal draait intussen al even mee. What's next?

Ruth Donné: "We moeten inderdaad blijven evolueren. Ik merk dat het opnieuw een beetje glamoureuzer wordt. Het alternatieve aspect blijft, maar de look wordt meer afgewerkt. Er komt weer meer structuur in de jurken, denk Audrey Hepburn. En het geheel wordt met chiquere accessoires afgewerkt, zoals een paar oorbellen."

4. Bruidsmeisjes in de spotlights

Charmaine James: "Er komen een paar tradities uit Amerika overgewaaid. Denk maar aan het 'rehearsal dinner', een etentje met vrienden en familie dat aan de vooravond van het huwelijk plaatsvindt. Maar net zoals bij Amerikaanse trouwerijen krijgen de bruidsmeisjes ook bij ons een prominentere rol tijdens de ceremonie toebedeeld en dragen ze dezelfde outfit."

5. Kleur kan

Werner De Vlieger: "Hoewel de meeste bruiden voor een ivoorkleurige jurk kiezen, vinden we het belangrijk om hier en daar met zachte kleuraccenten te werken.

Charmaine James: "Pastelkleurtjes doen het goed en ‘buttercup yellow’, een zacht geel, is aan een opmars bezig.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rembo Styling (@rembostyling)

6. Rugdecolleté

Ruth Donné: "Heel wat vrouwen kiezen voor een jurk met een rugdecolleté. Dat is elegant en sexy zonder too much te zijn. Vooral in combinatie met lange mouwen is dit model een winner.

7. Mix & Match

Ruth Donné: "Ik combineer tegenwoordig ook vaak verschillende stoffen in één creatie en maak bijvoorbeeld een bovenstuk in kant en een rok in chiffon. Ook de combinatie van een crop top en een lange rok wordt steeds populairder. En ook de combinatie van een bruidsjurk met een wollen cardigan, trui of sjaal is aan een opmars bezig."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rembo Styling (@rembostyling)

www.rembo-styling.com

www.fianceejournal.com