Boyfriend Blush: de meest flatterende make-uptrend van de zomer

Geüpdatet op 21 mei 2024 door Camille Vernin en Lore Ginneberge
Boyfriend Blush: de meest flatterende make-uptrend van de zomer Launchmetrics Spotlight

Met meer dan 85 miljoen views op TikTok en een explosie van zoekopdrachten op Google, is 'boyfriend blush' de nieuwste hype in beautyland. En nee, je hoeft niet in een relatie te zijn om deze trend te proberen.

Een 'boyfriend blush' à la Diana

Denk je aan blush, dan denk je aan poeder of crème hoog op de jukbeenderen, net boven de contourlijnen. Maar TikTok staat op het punt om deze trend nieuw leven in te blazen, of beter gezegd, een oude trend uit de jaren '90 te herintroduceren: de 'boyfriend blush'. Deze specifieke techniek is uniek omdat het niet bovenop maar juist onderaan de wang wordt aangebracht.

Het doel is om een frisse, natuurlijke blos te creëren, alsof je net gebloosd hebt na een compliment of een hardloopsessie buiten. Het resultaat is een jeugdige uitstraling die de huid onmiddellijk opfrist. Wie zijn de iconen van deze trend? De Britse koninklijke familie, met foto's van de blozende wangen van de jonge Harry en William, maar ook van Diana, die overal op TikTok als voorbeelden worden getoond.

@malloryosses Replying to @Thanksbuddy What is Boyfriend Blush? 💕 #boyfriendblush #blusher #oblongface @Mallory Osses @Mallory Osses ♬ original sound - Mallory Osses

Hoe breng je deze blush aan?

Het geheim zit hem in de plaatsing van de blush, die je lichtjes naar beneden trekt. Door de juiste textuur te kiezen, kun je je huid een natuurlijk frisse, gezonde en jeugdige uitstraling geven, en tegelijkertijd diepte aan je wangen toevoegen zonder te contouren. Er zijn tal van formules beschikbaar om mee te experimenteren: crèmes, poeders, sticks, liquid blush...

@raiyamarina Trying out the boyfriend blush placement trend and i loveeeee 🫶🏻 lost the footage for firsr blush but it was @Saie chilly then i went in with @Rare Beauty bliss and love #boyfriendblush #blushplacement #blush #blushhacks #blushtrend #rarebeautyblush #makeuptrend #blushtutorial #liquidblush #sunburntblush #summerblush #roundfacemakeup #roundfaceblush #palegirlmakeup #greenscreen ♬ original sound - Raiya Marina 💋

Crèmeblush is het makkelijkst te gebruiken omdat het makkelijk blendt voor een supernatuurlijk effect. Vermijd alles wat glanzend en glitterend is, want je wilt vooral een geloofwaardige look. Wat betreft de kleur, deze moet de natuurlijke tint van je wangen nabootsen, of dat nu een felroze of een warmer roestrood is. Breng het product aan met je vingers en klop het zachtjes in met je vingers of een make-upsponsje. Trek de blush niet uit.

Een flatterende blos

De 'boyfriend blush' is geschikt voor alle gezichtsvormen, maar werkt vooral goed voor ovale of lange gezichten, die meer ruimte hebben op de wangen. Hierdoor kan de blush naar het onderste deel van de wang worden gebracht zonder dat het gezicht er optisch korter door lijkt.

Shop onze selectie blush

1
Benefit
Benetint
SHOP HIER
2
ILIA
Multi stick 2-in-1
SHOP HIER
Joli Blush
3
Clarins
Joli Blush
SHOP HIER
4
Couleurs de Noir
Creamy Blush Stick
SHOP HIER
5
Maybelline New York
Cheek Heat Blush
SHOP HIER