6 hotels mét stijlvolle boutique fitness in Brussel

Geüpdatet op 3 april 2024 door Sofie Kegelaers
6 hotels mét stijlvolle boutique fitness in Brussel @mix.brussels

De wellness-reistrend heeft de afgelopen jaren een explosieve groei doorgemaakt, en dat was mede dankzij de voortdurende innovatie binnen fitnessruimtes zelf. Sporters die vroeger de voorkeur gaven aan trainen in hun lokale sportschool of binnen het comfort van hun eigen woning, nemen tegenwoordig hun trainingsroutine overal mee naartoe. Het goede nieuws? Ook de hotelsector heeft deze trend opgemerkt en speelt erop in.

In een samenleving waar tijd kostbaarder is dan ooit, leven steeds meer mensen in de hoogste versnelling. Niemand wil zijn routine zomaar opgeven, zelfs niet tijdens een zaken- of plezierreis. Hotels over de hele wereld spelen hier op in door fitnessfaciliteiten van hoge kwaliteit aan te bieden, zodat gasten hun workout-regime kunnen voortzetten waar ze ook zijn. Goed nieuws voor wie binnenkort een verblijf in de Belgische hoofdstad op de planning heeft staan, want wij hebben de hotels met de mooiste fitnessruimtes in Brussel voor je opgelijst.

1. Aspria

Aspria is een exclusieve wellness- en lifestyleclub die een uitgebreid scala aan faciliteiten en diensten biedt. De vestiging op de Louisalaan maakt deel uit van het prestigieuze Steigenberger-hotel en is de perfecte uitvalsbasis om na het zwoegen te gaan shoppen als beloning. Of je nu een vaste gast bent of voor het eerst op bezoek gaat, de ultramoderne fitnessapparatuur, diverse groepslessen, verfijnde spabehandelingen en culinaire hoogstandjes die er worden aangeboden zullen ongetwijfeld bijdragen aan het verhogen van je welzijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aspria Belgium (@aspria_belgium)

Voor meer informatie kan je terecht op de website www.aspria.com.

2. Hotel Hubert

Ontdek het ultieme comfort van designhotel Hubert, gelegen in het centrum van Brussel, op slechts enkele minuten afstand van de Grote Markt, het Centraal Station en het iconische Tour & Taxis. Hier staat een naadloze ervaring centraal, en dat begint en eindigt met een eenvoudige online check-in en check-out. De kelder van het hotel werd omgetoverd tot een trendy fitnessruimte met een mix van vintage charme en moderne apparatuur. Je kan er trainen op jouw eigen tempo, want de fitnessruimte is 24/7 geopend. En het beste van alles? Voor €75 per maand kan je je abonneren, zo kan je ook als buurtbewoner van de fitnessfaciliteiten gebruik maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hotel Hubert Brussels (@hotel_hubert)

Voor meer informatie kan je terecht op de website www.hotelhubert-brussels.be.

3. Mix

Mix, gelegen aan de rand van het Zoniënwoud in Watermaal-Bosvoorde, biedt een unieke combinatie van faciliteiten: het is zowel een wellness- en sportcentrum als een viersterrenhotel, een foodcourt en een co-working space. In de fitnessruimte vind je een mix van geavanceerde apparatuur en interactieve groepslessen die gericht zijn op het behalen van resultaten. Het Health & Performance Center, een primeur voor Brussel, biedt gespecialiseerde diensten zoals fysiotherapie, voedingsadvies en slaapcoaching om jouw gezondheid en prestaties te optimaliseren.

Tip: Voor zowel leden als niet-leden organiseert Mix regelmatig leuke, sportieve in-en outdoor activiteiten. Houd dus zeker de Instragram- of Strava-accounts in de gaten voor aankomende evenementen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @mix.brussels

Voor meer informatie kan je terecht op de website www.mix.brussels.com.

4. Renaissance Brussels Hotel

Op slechts een steenworp afstand van de Europese wijk vind je Renaissance Brussel: een oase van luxe en comfort voor ieder type reiziger. Het hotel beschikt over een indoor fitnessruimte, compleet uitgerust voor een effectieve workout. Na een inspannende sessie kunnen gasten genieten van een verfrissende duik in het verwarmde binnenzwembad om vervolgens heerlijk tot rust te komen in het wellnesscentrum.

Voor meer informatie kan je terecht op de website www.marriott.com/renaissance-brussels-hotel.

5. The Dominican

The Dominican dankt zijn naam aan zijn historische achtergrond als voormalig dominicanenklooster, dat in de vijftiende eeuw dienst deed als een spiritueel toevluchtsoord voor de monniken die er leefden, studeerden en werkten. Het hotel heeft zijn authentieke charme goed behouden en richt zich vandaag de dag nog steeds op het algehele welzijn van zijn gasten. Zo beschikt The Dominican over een uitstekende fitnessruimte mét boksring, een sauna en een hammam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JENI JONES (@jeniannejones)

Voor meer informatie kan je terecht op de website www.thedominican.be.

6. The Hotel Brussels

The Hotel is niet zomaar een hotel, het is hét hotel van Brussel. Gelegen op slechts enkele minuten wandelen van de prestigieuze Louizalaan, staat dit vijfsterrenhotel bekend om zij verfijnde elegantie en uitmuntende service. De luxueuze kamers en suites bieden allemaal een prachtig uitzicht over de stad, waardoor gasten kunnen genieten van een onvergetelijk verblijf. Bovendien biedt het hotel en uitgebreide wellness- en fitnesservaring voor gasten die hun welzijn willen bevorderen tijdens hun verblijf. Denk: state-of-the-art fitnessapparatuur, een Zweeds stoombad én een sauna.

Voor meer informatie kan je terecht op de website www.thehotel-brussels.be.