Foodtip: de Belgisch-Marokaanse keuken van restaurant Imensy in Marrakech

Geüpdatet op 4 april 2024 door Mandy Kourkouliotis
Foodtip: de Belgisch-Marokaanse keuken van restaurant Imensy in Marrakech

Frietjes met stoofvlees eten in Marrakech? Het kan bij restaurant Imensy, opgericht door de Genkenaar met Marokkaanse roots Smail Ben-Kacem. Drie redenen waarom je deze bijzondere hotspot een bezoekje brengt als je in de Rode Stad vertoeft...

Unieke fusionkeuken

Van the best of both worlds gesproken: Imensy-oprichter Smail Ben-Kacem verenigt het beste van twee culturen, van zijn geboorteland België en die van zijn Marokkaanse roots, samen in een culinaire hotspot in de hippe Gueliz-wijk. Dit charmante restaurant ademt een kosmopoliete sfeer en brengt een vernieuwende stijl die elementen van de Belgische, Marokkaanse en Franse keuken bevat. Je geniet hier van Vlaamse klassiekers zoals zelfgemaakte frieten met stoofvlees of vol-au-vent, maar evengoed van typisch Marokkaanse sharing gerechten. Smail bracht zijn Belgische culinaire expertise over naar zijn Marokkaans keukenteam en leerde hen hoe de perfecte frieten en Belgische mayonaise te maken. Leuk weetje: de naam Imensy is afgeleid van het Berberse woord voor dineren.

Boho chic interieur

Wie in Marrakech vertoeft, vindt de weg naar Imensy trouwens heel vlot. Het restaurant ligt op een uitmuntende locatie in de moderne Gueliz-wijk met brede lanen, art-decogebouwen, trendy boetieks, en gezellige cafés. Het interieur van deze hotspot kreeg een modern exotische touch met boho chic elementen - denk aan Tulum of Mykonos - zoals beige muren in tadelakt, houten pilaren en elegante tropische planten, afgewerkt met leuke, typische Marokkaanse decoratie. Goed voor een leuke en gezellige sfeer!

Hippe sfeer

Naast een culinaire beleving, is Imensy ook een populaire hotspot onder zowel de locals als bij een internationaal publiek. Naast de overheerlijke gerechten vinden hier ook lifestyle events plaats, zoals livemuziek gebracht door lokale artiesten, dj-sets en optredens. Het restaurant is een geliefde plek bij influencers en beroemdheden en ligt op een bruisende locatie. Ideaal voor een late night dinner met wat vrienden of als romantische date!

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida por /Imensy. (@imensy.marrakesh)

Meer info over Imensy vind je via de Instagrampagina imensy.marrakesh