De mooiste kapsels voor een hartvormig gezicht

Geüpdatet op 12 januari 2024 door Lore Ginneberge
De mooiste kapsels voor een hartvormig gezicht Getty Images

Op zoek naar het ideale kapsel dat jouw hartvormig gezicht flatteert? Of je nu droomt van lange lokken of speelt met het idee van een korte coupe, wij hebben de perfecte inspiratie voor je. Ontdek de beste kapsels voor hartvormige gezichten, compleet met voorbeelden van beroemdheden die deze looks rocken.

Ongeacht je haartype of -lengte, er is altijd een kapsel dat jouw hartvormig gezicht zal complimenteren. Laat je inspireren door deze sterren en vind de stijl die bij jou past. Vergeet niet om jouw ideeën te delen met je kapper voor een gepersonaliseerd advies.

1. Lange Laagjes

Lange laagjes zijn een klassieker voor hartvormige gezichten. Ze brengen een prachtige balans door volume toe te voegen bij de kaaklijn. Kijk maar naar Kylie Jenner, die met haar gelaagde lokken haar gezicht perfect in balans brengt. Deze stijl werkt uitstekend voor zowel steil als golvend haar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ARIEL (@makeupbyariel)

2. De Lob

De lob, oftewel de lange bob, is een veelzijdige keuze voor hartvormige gezichten. Reese Witherspoon en Jennifer Aniston demonstreren hoe deze lengte, die net boven of op de schouders valt, de aandacht naar de kaaklijn en schouders trekt. Geschikt voor alle haartypes, van steil tot krullend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LolaVie (@lolavie)

3. Golvende Pixie

Voor de durfals onder ons is de golvende pixie cut een schitterende keuze. Halle Berry laat zien hoe deze stijl de breedte van het voorhoofd minimaliseert en een opvallende, doch verfijnde look creëert. Vooral flatterend voor vrouwen met natuurlijke golven of krullen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Halle Berry (@halleberry)

4. Zachte Krullen

Zachte krullen of golven voegen volume toe aan de kin en kaaklijn, wat de scherpere kenmerken van een hartvormig gezicht verzacht. Selena Gomez, Sydney Sweeney en Ashley Olsen laten zien hoe deze look zowel elegant als speels kan zijn, perfect voor lang tot halflang haar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sydney Sweeney (@sydney_sweeney)

5. Zijdelingse Pony

Een zijdelingse pony kan wonderen doen voor een hartvormig gezicht. Taylor Swift bewijst dat deze stijl de breedte van het voorhoofd vermindert en de aandacht naar de ogen trekt. Geschikt voor bijna alle haartypes en lengtes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Taylor Swift (@taylorswift)

6. Gelaagde Pony

Een gelaagde pony biedt een jeugdige en frisse uitstraling. Zooey Deschanel's iconische look is hier een perfect voorbeeld van. Deze stijl werkt uitstekend bij steil tot golvend haar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zooey Deschanel (@zooeydeschanel)

7. Volume aan de Onderkant

Voor lang haar is het toevoegen van volume aan de onderkant, zoals met krullen of golven, een geweldige manier om het gezicht in balans te brengen. Niemand doet dit beter dan Gemma Chan die met haar volumineuze lokken altijd een statement maakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gemma Chan (@gemmachan)

8. Asymmetrische Snit

Voor een edgy look is een asymmetrische snit een fantastische keuze. Rihanna heeft al verschillende versies van deze look gedragen, waarmee ze steeds weer bewijst hoe veelzijdig en flatterend deze stijl kan zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri)