Zo pas je de bowl methode toe voor vollere krullen

Geüpdatet op 16 november 2023 door Lotte Gillis en ELLE België
Zo pas je de bowl methode toe voor vollere krullen Launchmetrics Spotlight

Zijn jouw natuurlijke krullen al snel na je wasbeurt uitgezakt? Probeer dan eens de bowl methode, deze techniek maakt je bos krullen op slag volumineuzer.

Heb je nog nooit van de bowl methode gehoord? Dan leggen we het je graag uit. De bowl methode is dé hype in krullenland. En ja, je hebt er inderdaad een kom voor nodig. De methode gaat als een lopend vuurtje rond op TikTok omdat hij zo makkelijk en tegelijk effectief is. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een haarborstel, voedende haarcrème en een grote kom.

Hoe werkt de bowl methode?

1. Was je haar

Om te beginnen is het belangrijk dat je je haar goed wast met shampoo en conditioner. Zorg ervoor dat je haar volledig nat is voor je met de bowl methode begint.

2. Breng een hydraterende crème aan

Als je van nature krullen hebt, is de kans groot dat je al een hydraterende crème of speciale krullencrème gebruikt. Laat je natte haar voorover hangen en breng de crème rijkelijk aan op je lokken.

3. Kam je haar goed door

Kam je haar zodat de crème zich gelijkmatig verdeelt over je lokken. Het wordt vaak afgeraden om je haar te kammen als het nat is omdat het dan net heel gevoelig en breekbaar is. Toch is het goed om dit bij krullen net wel te doen. Als je krullen droog kamt verliezen ze al hun definitie en blijf je achter met een grote pluizenbol aan haar.

4. Doe je haar in een kom

Dit is de stap waar het allemaal om draait. Neem een grote kom en vul deze met water. Laat je hoofd voorover hangen en laat dan je natte lokken voorzichtig in de kom zakken. Ga met je hoofd terug omhoog en scrunch met je handen het water voorzichtig uit je haar. Herhaal dit proces een paar keer. Op deze manier ga je de zwaartekracht tegen en help je je krullen om hun natuurlijk vorm te vinden.

5. Laat je haar drogen in een T-shirt

De laatste stap is niet verplicht, maar maakt je krullen nog mooier en daarnaast is het ook goed tegen pluizig haar. Laat je haar aan de lucht drogen en wikkel het in een T-shirt in plaats van in een handdoek. Een handdoek zorgt namelijk voor meer wrijving en dat zorgt dan weer voor pluizig haar. Een katoenen T-shirt of een microvezel handdoek gaan dat net tegen.

Shop onze favoriete krullencrèmes

Heb je nog geen goede, hydraterende crème om je krullen mee te verzorgen? Dit zijn onze favoriete krullencrèmes voor elk budget.

krullencrème bowl methode
Curl Crème, Ouai

Shop hier

haarmasker krullen
Hair Food Aloe Vera Masker, Garnier Fructis

Shop hier

krullencrème
Curl Defining Cream, Moroccanoil

Shop hier

krullencrème
Frizz Ease Curl Defining Crème, John Frieda

Shop hier

krullencrème bowl methode
Perfect Curls Krulcrème, Kruidvat

Shop hier

krullencrème
Curl Manifesto Crème De Jour Fondamentale, Kérastase

Shop hier

krullencrème bowl methode
Curl Defining Cream, Bumble and bumble

Shop hier