Zo maakt Annabel Pesant komaf met pluizig haar

Geüpdatet op 24 september 2021 door ELLE Partner
Zo maakt Annabel Pesant komaf met pluizig haarELLE x Dyson

Een glanzende, pluisvrije coupe in een handomdraai? Het gloednieuwe opzetstuk voor de Dyson Supersonic haardroger temt zelfs de meest weerbarstige flyaways en geeft je happy, healthy hair! Dyson influencer Annabel Pesant doet het je voor.

De Dyson Supersonic: een must voor glanzende lokken

De Dyson Supersonic is niet alleen de snelste haardroger (de motor draait tot 6 keer sneller dan andere haardrogers!), de intelligente hitteregeling meet de luchttemperatuur meer dan 40 keer per seconde en zorgt ervoor dat je steeds de juiste warmte gebruikt. Resultaat? Je voorkomt extreme hittebeschadiging, beschermt de glans van je kostbare lokken en dat in een mum van tijd.

De Supersonic-kit bevatte al verschillende opzetstukken die ontwikkeld werden na het bestuderen van verschillende soorten haar, want elk haartype heeft nood aan een andere behandeling. Zo is er de standaard diffuser en de stylingconcentrator, maar ook een opzetkam met brede tanden voor krullen en kroeshaar, net als een hulpstuk dat de meest gevoelige hoofdhuid van een gelijkmatige, zachte luchtstroom voorziet.

Bye bye flyaways, hallo healthy hair

De gevarieerde kit met opzetstukken wordt nu aangevuld met een langverwacht hulpstuk voor flyaways. Je weet wel, de vervelende pluizige lokken bovenaan je haarlijn die maar niet willen gaan liggen! Dit nieuwe flyaway-opzetstuk gebruikt de techniek van professionele stylisten om pluizig haar glad te maken, maar dan volledig volgens de Dyson-filosofie: gezonde lokken zonder extreme hitte, maar met een maximum aan glans. Bovendien is het hulpstuk geschikt voor een waaier aan verschillende haartypes.

Het hulpstuk voor flyaways is het resultaat van jaren onderzoek. De ingenieurs bij Dyson verzamelden meer dan 1,14 miljard professionele stylinggegevens, verzameld uit meer dan 10.000 uur aan professionele stylistenproeven, en observeerden stylisten in salons over de hele wereld. Wat deze ingenieurs zagen? Stylisten gaan doorgaans met een ronde borstel en haardroger aan de slag om ‘verdwaalde haren’ glad te strijken. Een doeltreffende methode, ware het niet dat er bij het nabootsen van deze stylingmanier extreme hitte gebruikt moest worden. Dat laatste zorgt voor beschadigde lokken en haarbreuk, wat resulteert in... pluizig haar! Om deze negatieve cirkel te doorbreken werd een opzetstuk ontwikkeld dat het effect van de ronde borstel evoceert, zonder het gebruik van extreme hitte.

De magie zit in de perfect curve van het opzetstuk en het Coanda effect – een fenomeen ontwikkeld de Dyson Airwrap multistyler – om langere haren aan te trekken en pluizig haar glad te maken. Op die manier is de gladde, glanzende en vooral pluisvrije afwerking van het salon plots bereikbaar bij jou thuis. Jen Atkin, Dyson Global Styling Ambassador, beaamt dat: “Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat frustratie over pluizig haar echt een ding is! Niets voelt zo goed als die haardroger-afwerking in de salon. We willen echter dat onze klanten diezelfde glanzende afwerking nu ook thuis kunnen krijgen.”

Ontdek meer over de Dyson Supersonic haardroger en het nieuwe Flyaway-opzetstuk op Dyson.be.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Dyson.

dyson.be

Lees ook: 

Zo blijft je gestyled haar langer goed zitten

De wolf cut is hét trending kapsel van zomer 2021

The Body Shop Body Butters: liefde voor jezelf en de planeet in elke smeerbeurt