De wolf cut is hét trending kapsel van zomer 2021

Gepubliceerd op 16 juli 2021 door Lore Ginneberge
De wolf cut is hét trending kapsel van zomer 2021@daniellemarcan

Een kappersbezoek is een verplicht nummertje bij het begin van elk nieuw seizoen. Deze zomer staat helemaal in het teken van de wolf cut.

Scroll je regelmatig op sociale media op zoek naar nieuwe trends, dan weet je waarover we het hebben. De #wolfcut kent bijna 20000 vermeldingen op Instagram en werd al meer dan 500 miljoen keer bekeken op TikTok. De precieze link met de wolf is ver zoek, het eerste dier met een zogenaamde shag (want dat is eigenlijk wat dit kapsel is) moeten we immers nog spotten. Onze gok? 'Wolf cut' bekt lekker en geeft een stoere uitstraling aan de coupe, maar uiteindelijk verschilt het weinig met de shag waar de generaties voor ons wild van werden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Old Fashion Vibes (@oldfashionvibes)

Wie katapulteerde dit retro kapsel dan naar 2021? De coupe werd deels populair dankzij K-popartiesten, die op hun beurt afkeken bij grote sterren in Zuid-Korea als Leeteuk van Super Junior en Taemin van SHINee, die de wolf cut (voor 'ie wolf cut heette) droegen in de jaren 2000. Ook Billie Eilish droeg haar steentje bij. Haar beruchte transformatie van neon-en-gitzwart naar platinablond is ongetwijfeld een van de meest dramatische kapselwissels van het afgelopen jaar. Maar ook de coupe, met volumineus uitwaaierende pony en héél veel laagjes, kende al wat navolging.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BILLIE EILISH (@billieeilish)

Geruchten doen de ronde dat Billie Eilish op haar beurt de mosterd haalde bij deze foto van model Cathy Wolf (hah!). De foto's zijn in ieder geval griezelig gelijkaardig.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cathy Wolf (@cathywolf)

Nog iemand die de trend al eerder oppikte, is Miley Cyrus. Deze meer piekerige variant van de wolf cut (eerder een 'mullet') past perfect bij haar nieuwe eighties persona.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Miley Cyrus (@mileycyrus)

Eenzelfde look werd inmiddels al gespot bij onder meer actrice Debby Ryan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Debby Ryan (@debbyryan)

De wolf cut heeft z'n populariteit dus vooral te danken aan de vele celebrities, aan het feit dat het die heerlijke retro vibes heeft, maar ook aan het hoge DIY-gehalte. Wie tot nog toe een lange, rechte coupe had, kan met enkele knipjes een eigen versie creëren van de wolf cut. Maar ons advies: ben je helemaal klaar voor iets nieuws, vraag dan raad aan in een salon en vertrouw op de vakkundige handen van je kapper, net zoals make-upgoeroe Danielle Marcan deed.

@daniellemarcanhad a breakdown so i got a wolf cut ##wolfcut ##mullet ##haircut♬ good 4 u - Olivia Rodrigo

Meer haartrends? Dit makkelijke kapsel wint Fashion Week