The Body Shop Body Butters: liefde voor jezelf en de planeet in elke smeerbeurt

Gepubliceerd op 14 juli 2021 door ELLE Partner
The Body Shop Body Butters: liefde voor jezelf en de planeet in elke smeerbeurt

Al bijna dertig jaar zorgt The Body Shop voor een vleugje selfcare met haar beroemde Body Butters. Pure verwennerij voor je lichaam, met zorg voor mens en planeet. Ontdek het inspirerende verhaal achter de Body Butters, maar ook het engagement van het cosmeticamerk en shop onze favoriete variant!

De Body Butters verzorgen je lichaam...

In 1992 zag de allereerste Body Butter het licht. Anita Roddick, oprichtster van The Body Shop, werkte in de keuken aan de eerste Mango Body Butter toen haar dochter onder het smeren van een boterham opmerkte: "Dat lijkt wel boter, maar dan voor je lichaam." En voilà: een romig en intensief verzorgend alternatief voor bodylotion was geboren. De rest is geschiedenis, want al bijna dertig jaar lang worden beautiful bodies over de hele wereld verwend met de Body Butters van The Body Shop.

Wat begon als een manier om je lichaam intens te hydrateren, groeide uit tot een ritueel. Zelfzorg staat immers meer dan ooit centraal, en hoe doe je dat beter dan door je lichaam in de watten te leggen? Met de Body Butters geef je dus niet alleen je huid, maar ook jezelf wat extra TLC. Sta daarom tijdens het smeren even bewust stil bij elke centimeter van je lichaam. Letterlijk. Want je mag er helemaal zijn, inclusief putjes en rolletjes. Go Love Yourself!

...met liefde voor de community...

Ook zorgen voor elkaar is één van de pijlers van The Body Shop. De dertien verschillende Body Butters zijn verrijkt met Community Fair Trade-sheaboter, die volgens een traditionele methode met de hand wordt bereid in Ghana. Het Britse beautymerk heeft daarvoor een duurzaam partnerschap met de Tungteiya Women’s Shea Butter Association, een organisatie die ruim zeshonderd Ghanese vrouwen een eerlijk en vast inkomen bezorgt. Madame Fati Paul, Executive Director van de Tungteiya Women’s Association getuigt:

Het partnerschap met The Body Shop heeft veel veranderingen en ontwikkeling gebracht voor de vrouwen en de community in het algemeen. Het heeft onze vrouwen economische zelfstandigheid en een eigen stem gegeven, een belangrijke stap in de strijd tegen genderongelijkheid.

...en een hart voor de natuur

De liefde voor jezelf, voor elkaar, maar ook voor onze planeet voel je in elke smeerbeurt. Alle Body Butters bestaan namelijk voor minimaal 95% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong en daarom kregen de Butters ook het Vegan Keurmerk. Maar The Body Shop, al sinds haar oprichting in 1976 tegen dierenproeven, streeft steeds naar meer. Zo belooft het merk tegen 2023 volledig veganistisch te gaan en gecertificeerd te worden met het keurmerk van The Vegan Society. Om het groene plaatje compleet te maken, lanceert het beautymerk wereldwijd refill stations waar je jouw favoriete product opnieuw kan opvullen. In Gent en Brussel is dit bijvoorbeeld al het geval, en andere steden zullen snel volgen!

Shop onze favoriet: de voedzame Avocado Body Butter

Vanaf nu smeer je niet alleen avocado op een toast, maar ook op je huid. Want de gezonde, groene vrucht vol vetzuren voedt je lichaam vanbinnen én vanbuiten. De nieuwe Avocado Body Butter bevat de olie van duurzaam geteelde Hass-avocado's en Community Fair Trade-sheaboter. Het resultaat is een vegan treat voor de droge huid, die maar liefst 96 uur lang hydratatie biedt. Dat smeert naar meer!

Shop hier

Welke Body Butter draagt jouw voorkeur? Vraag een sample aan in één van The Body Shop-filialen en vind je nieuwe favoriet.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met The Body Shop.
www.thebodyshop.com

LEES OOK:

Brunch adressen Antwerpen

Dit is waarom sporten kan helpen bij stress

Lipscanner: een beauty-app en een blik op de toekomst