Zo blijft je gestyled haar langer goed zitten

Geüpdatet op 10 maart 2021 door ELLE Partner
Zo blijft je gestyled haar langer goed zittenDyson

Elk haartype vergt een aangepaste haarroutine. Maar wist je dat ook elke haarstijl een andere verzorging vereist? Met deze tips blijft je kapsel langer goed zitten.

Heb je zacht, fijn haar?

Ga je voor krullen,

gebruik dan enkel shampoo en geen conditioner. Crèmes en oliën maken het haar zwaarder en staan veerkrachtige krullen in de weg. Maak je haar vochtig alvorens je begint te stijlen en breng een licht stylingproduct aan, zoals een spray. Een haartool met een koude stand kan helpen de krullen te fixeren. Zo heeft de Dyson Supersonic-haardroger een ‘cold shot’-functie waarmee je je haarstijl in slechts vijf seconden tijd fixeert.

Ga je voor een gladde haarstijl,

gebruik dan zowel shampoo als conditioner. Ook een haarolie kan helpen je haar te verzwaren waardoor het langer glad blijft. Maak je haar vochtig alvorens je begint te stijlen. Breng vervolgens wat ‘leave-in’ conditioner, haarolie of gladmakende crème of balsem aan, dit kan bovendien pluizend haar tegen te gaan. Maar ook haartools kunnen daarbij helpen. Zo hanteert de Dyson Supersonic-haardroger de Air Multiplier Technology en verspreidt hij een snelle maar gecontroleerde luchtstroom waardoor je lokken na gebruik glanzen en niet pluizen. Daarbij droogt deze föhn je haar gemiddeld zo’n zes maal sneller dan andere haardrogers dankzij de kleine V9-motor. Tenslotte is hij drie keer lichter dan andere haardrogers, waardoor hij goed in de hand ligt.

Heb je ruw, vol haar?

Ga je voor krullen,

gebruik dan niet te veel shampoo want het zal je haar laten pluizen. Wat extra conditioner zorgt voor een beter resultaat. Maak je lokken vochtig vóór je begint te stijlen en breng een lichte crème, balsem of ander fixeerproduct zoals een mousse, gel of beach spray aan. Een haartool die je haar in één keer stylet en droogt zoals de Dyson Airwrap-styler is ideaal voor jouw haartype. Zorg dat je haar 80% droog is voordat je begint met stylen, dat zorgt voor het beste resultaat. Dit apparaat maakt gebruik van het wetenschappelijke Coanda-principe om verschillende haarstijlen te creëren met enkel lucht in combinatie met warmte. Sluit af met de koele stand op je haartool om de haarschubben te sluiten. De Dyson Airwrap-styler heeft een ‘cold shot’-functie waarmee je elke krul in vijf seconden tijd kan fixeren. Het resultaat? Je lokken zien er glanzend uit én blijven gezond. Werk af met een lichte fixeerspray en klaar!

 

Ga je voor stijl haar,

dan is het cruciaal om te starten met vochtig haar. Droog je haar eerst volledig met de Supersonic-haardroger alvorens je start met stijlen. Kneed een lichte haarolie in je lokken voor extra glans. Vermijd bij het stijlen een ruwe droging en extreme warmte en opteer daarbij voor een haartool die je lokken niet beschadigt. De flexibele koperen platen van de Dyson Corrale-stijltang verzamelen het haar, waardoor je maar 1 keer door de lok heen hoeft en brengen het in model zonder daarbij extreme hitte te gebruiken. Het resultaat? De helft minder haarschade dan bij andere stijltangen. Bovendien pluist het haar niet na gebruik én voelt het gladder aan. De kers op de taart? Je kan de stijltang snoerloos gebruiken en dus gemakkelijk meenemen voor een snelle touch-up doorheen de dag.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Dyson.

dyson.be

Lees ook: 

Win het coole en duurzame design voor kinderen van Mustela® x ecoBirdy®

Wedstrijd: Boost je natuurlijke afweer met Arkopharma

Love is in the hair: het perfecte Valentijnsgeschenk voor beautylovers