Geproefd: de gastronomische creaties van topchef Isabelle Arpin in Club Med Cefalù

Geüpdatet op 14 december 2023 door Mandy Kourkouliotis
Geproefd: de gastronomische creaties van topchef Isabelle Arpin in Club Med Cefalù

Wanneer sterrenchef Isabelle Arpin en Club Med de krachten bundelen, dan liggen de verwachtingen hoog. De culinaire tovenares, geroemd om haar Belgisch-Franse keuken, organiseerde in samenwerking met de keten van luxe resorts een gastronomische herfsttrip naar Cefalù, waar een prachtige vestiging uit de Club Med Exclusive Collection gelegen is. 

Isabelle Arpin x Club Med: een gastronomische week in Noord-Sicilië

Dat uitgerekend Isabelle Arpin als gastchef uitgenodigd wordt om een week lang het beste van haar culinaire talent te tonen in het Siciliaanse Club Med-resort, is geen verrassing. Deze Franse lady chef die aan het roer stond van verschillende topzaken, o.a. het prestigieuze restaurant Le Cinq in Parijs, restaurant WY in Brussel en haar voormalige restaurant aan de Louizalaan in Brussel (bij die laatste twee behaalde ze trouwens een Michelin-ster), brengt een combinatie van de Franse, Belgische en mediterrane keuken en is gekend voor gelaagde en complexe gerechten die steeds verfijnd zijn. Het ideale cv voor Club Med dus. De culinaire collab volgde snel!

Op het menu: innovatie en ambachtelijke curiositeit

Het diner onder leiding van Isabelle Arpin vindt plaats in Le Palazzo Gourmet, het gastronomische restaurant van Club Med Cefalù waar je een adembenemend zicht hebt op La Rocca, een imposante rots van 244 meter hoog die als een edelsteen in het azuurblauwe water pronkt. Ik neem plaats aan een tafeltje aan het terras met zeezicht waar een verfrissend aperitief wordt aangeboden. Het is tijd om de smaakpapillen te verwennen! Het menu opent met een veelbelovende start: een entrée van rode tonijn, een crumble van zuurdesembrood en zwarte olijven, burrata, bloedsinaasappelijs met Campari en verbena. Een fantastische binnenkomer die meteen bewijs is van Arpins savoir-faire om smaken te combineren en respect te betuigen aan lokale ingrediënten en culinaire tradities.

Ik kies vervolgens een hoofdgerecht met gekarameliseerde octopus, romige polenta, schiacciata (Italiaans platbrood) en picadillo (een pikante kruidenmix). Wederom herken ik de smaak van Sicilië met de romigheid van de polenta en de zoet-zilte smaak van de zachte octopus. Mijn tafelgenoot koos voor een plantaardig hoofdgerecht met tofu, eekhoorntjesbrood, aardperen, hazelnootboter en vitelottechips, ik kan het niet laten om ervan te proeven. De krokante tofu is zacht vanbinnen en smaakt naar gevogelte, ongelofelijk! Beide hoofdgerechten zijn bereid met rijke smaken en texturen, Arpins focus op hoogwaardige, seizoensgebonden ingrediënten zorgen voor een pure authenticiteit in de mond. Het dessert overtreft tot slot al mijn verwachtingen. Ik ging voor een decadente verwennerij met chocolade, hazelnoot- en amandelpraliné, karamel van gezouten boter en ijs van zwarte dennennaalden. Gewoonweg subliem.

Mijn oordeel? Isabelle Arpin was de juiste chef, op de juiste plaats. Ze durft gewaagde combinaties te maken, maar gaat tegelijk heel erg verfijnd te werk. Haar creaties in combinaties met de aangename service en het prachtige natuurtafereel op de achtergrond, maakten het een onvergetelijke avond.

Cefalù, Club Med’s mediterrane droom

Dit resort in Cefalù, een pittoresk stadje aan de noordkust van Sicilië met prachtige stranden, rotsen en een authentiek centrum vol mooie steegjes, behoort tot de Exclusive Collection van de groep, waarbij de nadruk wordt gelegd op luxe. Een verblijf hier betekent extra comfort, luxe verblijven, premium services en hoogwaardig culinair vakmanschap. Het resort is gevestigd in een achttiende-eeuws palazzo met een spectaculair uitzicht op La Rocca, een gigantische rots in de zee. Daarrond bevinden zich prachtige stenen huisjes en villetta's van gestroomlijnd houtwerk in een rustige en natuurrijke omgeving, een prachtige barokke kapel, een buitengewoon mooie zwemvijver waar je tot rust komt in een stiltezone, een olympisch zwembad aan een leuke bar en een state-of-the-art wellnessruimte waar ze werken met Sothys-producten... De lijst is lang, maar je aanschouwt het best met eigen ogen.

Deze vestiging beschikt over diverse hoogwaardige restaurants waar de focus telkens op een specialiteit ligt. Verse visgerechten eet je op het terras van Le Riva met een fantastisch zeezicht. Hier proefde ik de lekkerste zwaardvis ooit! Gastronomisch dineren doe je in Le Palazzo Gourmet Lounge, en Siciliaanse lekkernijen, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds, ontdek je in La Rocca, het hoofdrestaurant.

Slow living en herbronnen

De grootste troef van dit resort is de warme service, het personeel is joviaal en uiterst klantgericht. Hier beleef je slow living in de brede zin van het woord. Het Club Med-team ontzorgt je volledig en kijkt erop toe dat je niets te kort komt. Overdag zijn er verschillende activiteiten om je daarbij te helpen: yoga, meditatie, zwemmen in één van de baden of de knappe baaitjes, tennissen, hiken, een uitstap naar Palermo of de Etna... In de avond wordt er gedanst, drink je lekkere Italiaanse wijnen en diverse cocktails en geniet je van optredens die la bella vita subliem belichamen. Dit resort is overigens in alle seizoenen van het jaar mooi, want het klimaat is hier zeer mild. Mijn besluit? Club Med Cefalù, ti amo tanto!

Meer informatie vind je hier.