10 cadeaus voor de mama die ‘niets nodig heeft’

Gepubliceerd op 8 december 2023 door Lore Ginneberge
10 cadeaus voor de mama die ‘niets nodig heeft’ GOFLUO

Vind de beste cadeaus voor de mama die zogezegd 'alles al heeft'. Deze zorgvuldig geselecteerde geschenken variëren van luxe verwennerij tot activiteiten en unieke gadgets, perfect om elke moeder te verrassen tijdens de feestdagen.

Onze moeders zetten zichzelf  al te vaak op de laatste plaats. Maar dit jaar, tijdens de kerstperiode, draait alles om haar in de watten te leggen met originele geschenken. Verwacht geen saaie sokken of cliché keukenhulpjes onder de kerstboom. Wel cadeaus die een glimlach op het gezicht van elke moeder toveren, zelfs van de mama die zegt dat ze alles al heeft. Van high-tech gadgets die het leven veraangenamen tot kleine luxeartikelen die haar dag opfleuren.

1. Sage Appliances Barista Touch Impress

Staat een chique koffiemachine niet op je moeders lijstje wegens 'te ingewikkeld', maar is ze wel dol op lekkere koffie? Sage Appliances ontwikkelde een machine die maalt, zet, stoomt én makkelijk is in gebruik dankzij het digitale menu met touchscreen. Een latte macchiato, flat white met havermelk of een simpele kop zwart, je mama laat het apparaat z'n werk doen en kan intussen heerlijk multitasken of kan oefenen op haar latte art.

Sage Barista Touch Impress koffiemachine cadeaus mama
Sage Barista Touch Impress koffiemachine

Shop hier

2. Gobi Cashmere kasjmier dekentje

Wie zegt er nee tegen streelzachte luxe in huis? Gobi Cashmere biedt het ultieme cozy cadeau met haar 100% biologisch kasjmier dekentje. Knus, warm en onmiskenbaar chique, is het de perfecte metgezel voor lange winteravonden. Het is niet alleen een stijlvol accessoire voor op de bank, maar ook een liefdevolle omhelzing voor je moeder op de momenten dat je er zelf niet bent.

cadeaus mama kasjmier deken
Gobi Cashmere Biologisch kasjmier deken

Shop hier

3. Rituals Mind Oasis Ervaring

Voor een moeder die zelden tijd voor zichzelf neemt, is de Mind Oasis in de Rituals-winkel op de Antwerpse Meir het perfecte geschenk. Deze unieke wellness-ervaring biedt wetenschappelijk onderbouwde sessies die een diepe staat van ontspanning creëren. Kies voor de innovatieve Brain Massage in een persoonlijke pod met licht, geluid en trillingen of een therapeutische sessie op een hydromassage-bed, beide ontworpen om stress te verlichten en diepe rust te bevorderen. De ervaringen duren 20 à 30 minuten elk, perfect om te combineren met een gezellige shoppingdag in Antwerpen.

Rituals Mind Oasis cadeaus mama Antwerpen ervaringen
Rituals Mind Oasis - Robin Joris Dullers

Boek hier

4. Dries Van Noten parfum discovery set

Voor de moeder die een zwak heeft voor Belgische designers, zijn deze parfums een schot in de roos. De geschenkbox is een stijlvolle introductie tot het beauty universum van Dries Van Noten, zonder dat je daar honderden euro's voor moet neertellen. De set van tien flesjes brengt Dries' volledige Eau de Parfum-collectie samen in een verfijnde verzameling, variërend van fris tot intens en van helder tot flamboyant.

Dries Van Noten Collection Modepaleis Discovery Set
Dries Van Noten Collection Modepaleis Discovery Set

Shop hier

5. Foreo Bear 2 Eyes & Lips

Voor de moeder die zichzelf niet snel trakteert op luxe huidverzorging, is de Bear™ 2 Eyes & Lips van Foreo een revolutionaire toevoeging aan haar routine. Dit compacte apparaat pakt de eerste tekenen van veroudering aan rond de ogen en lippen dankzij microstroomtechnologie die spieren verstevigt en collageen boost. Eenvoudig in gebruik, maar krachtig in effect, helpt het om fijne lijntjes te verzachten en de huid en gladder te maken. En het excuus van 'te weinig tijd' telt bij deze niet, want het kost je mama slechts 2 extra minuten per dag!

Foreo Bear Eyes & Lips cadeaus mama kerst
Foreo Bear 2 Eyes & Lips gezichtstool via Douglas

Shop hier

6. Burga iPad hoesje

Vind je je mama vaak tokkelend terug op haar tablet, in de zetel, de trein of op het vliegtuig? Een schattig hoesje zorgt ervoor dat haar favoriete toestel beter beschermd is.

Burga iPad hoesje
Burga iPad hoesje

Shop hier

7. Cuber verblijf in de Veluwe

Voor moeders die ervaringen verkiezen boven materiële cadeaus (of die écht niets nodig hebben), is een weekendje weg het meest kostbare geschenk. In de comfortabele cabines van Cuber kom je helemaal tot rust, dichter bij de Nederlandse natuur kan haast niet. Alles wordt voor je geregeld via een app, van toegang en verwarming tot wandelgidsen en ontbijt. De huisjes zijn bovendien voorzien van een giga bed met de zachtste lakens, Marie-Stella-Maris-verzorging en Sonos-speakers. Pure luxe!

Cuber Suites cadeaus mama weekendje weg
Cuber Suites

Boek hier

8. Club Bonheur workshop keramiek

Geef je graag een activiteit cadeau? Nu keramiek populair is bij zowat alle generaties, is dit hét moment om gezellig samen te kliederen. Club Bonheur in Mechelen biedt zowel workshops van meerdere lessen aan als van één dag. Wie van jullie maakt de mooiste keramieken ontbijtset? Challenge accepted!

Club Bonheur cadeaus mama
Club Bonheur

Boek hier

9. SONOS Move 2 speaker

Voor de mama die graag ballades inzet tijdens het opruimen of de dansvloer aanvoert op elke familiebijeenkomst. Deze draagbare speaker combineert een strak design met kwalitatief geluid en je integreert hem in enkele klikken in je home sound system (een idee voor volgende cadeaus!). De verbinding met wifi of bluetooth is eenvoudig en je kan tot 24 uur onafgebroken luisteren voordat je 'm in de draadloze oplader zet. Hier wordt je mama sowieso gelukkig van, de buren misschien wat minder...

SONOS Move 2 draagbare speaker
SONOS Move 2 draagbare speaker

Shop hier

10. GOFLUO jasje

Verras je sportieve moeder met een stijlvol jasje van het Antwerpse GOFLUO. De felgekleurde en reflecterende hesjes zijn perfect voor winterse fietstochten naar het werk of avondwandelingen, en zorgen ervoor dat ze opvalt én veilig blijft. Ideaal voor de moeder die graag beweegt, zelfs als de dagen korter worden.

GOFLUO Darkflow jasje mama kerst cadeaus
GOFLUO Darkflow jasje

Shop hier