Deze trend zag je o-ve-ral op New York Fashion Week

Gepubliceerd op 13 september 2023 door Sam Vandenbosch
Deze trend zag je o-ve-ral op New York Fashion Week Bron: Launchmetrics Spotlight

Elke editie van New York Fashion Week brengt nieuwe trends en stijlen, maar dit jaar beheerste vooral het leren vestje de straten van New York.

Op New York Fashion Week, het epicentrum van de modewereld, komt elke editie het kruim van de fashion scene samen om de nieuwste trends en collecties te bezichtigen. Dit jaar in de kijker? Het leren vestje, in al zijn glorie en variatie.

Een oude favoriet in een nieuw jasje

Trends komen en gaan, maar sommige items blijven bestaan. Een van die tijdloze stukken is het leren vest, ook wel bekend als het biker of motor jack. Door zijn rebelse uitstraling bleek het dit jaar een absolute favoriet onder de extravagante New Yorkers. Het dragen van een leren vest geeft je een instant 'bad girl' imago, maar het item blijkt tegelijk een veelzijdige keuze. Zo kan je 'm op verschillende manieren dragen, van oversized, relaxte stijlen tot getailleerde, op maat gemaakte vestjes. Designers lieten zien hoe het stuk naadloos geïntegreerd kan worden in moderne outfits. Draag het bijvoorbeeld over een eenvoudig wit T-shirt en baggy jeans voor een casual look, of combineer het met een slip dress en dijlaarzen voor een gedurfde, vrouwelijke uitstraling. Het motor jack werd ook vaak gebruikt als een cruciaal onderdeel van gelaagde outfits. Modemeiden flaneerden over de straten met leren vesten nonchalant gedragen over truien en blouses, wat zorgde voor het perfecte contrast tussen elegantie én nonchalance.

De tand des tijds doorstaan

Probeer te investeren in een kwalitatief exemplaar, dat alleen maar mooier wordt met de tijd. Een paar vegen en scheuren extra zorgen al snel voor een edgy maar toch erg schattige look.

Bron: Launchmetrics Spotlight
Bron: Launchmetrics Spotlight

Glam it up

Ook glanzend leer deed het dit jaar erg goed op New York Fashion Week. Voor ons anno 2023 de ideale vervanger van de blazer.

Bron: Launchmetrics Spotlight
Bron: Launchmetrics Spotlight

Motor 4 girls

Een echte motor jack met bijzonder logo of patchwork motief. Wij zijn day one fan!

Bron: Launchmetrics Spotlight
Bron: Launchmetrics Spotlight

Grease 2.0

Haal je innerlijke Olivia Newton John naar boven en koop je leren vest lekker cropped. Te combineren met een wollen pull en - durven we het zeggen - legging, net zoals hieronder. Sexy, vrouwelijk en met een hoge rock 'n roll graad.

Bron: Launchmetrics Spotlight