The bigger the better: de oversized buckle belt is weer in

Geüpdatet op 7 juli 2023 door Sam Vandenbosch
The bigger the better: de oversized buckle belt is weer in Bron: Launchmetricts Spotlight

Als statement piece of om je low-rise jeans op z'n plek te houden, de wide buckle belt zorgt voor een instant upgrade van je outfit of the day.

Of het nu aan het succes ligt van de populaire reeks 'Daisy Jones & The Six' of aan de terugkeer van Y2K, één ding is zeker: de riem is hipper dan ooit. Draag 'm low-waisted rond je heupen en kies voor een extra breed exemplaar.

De wide buckle belt: a love story

In de jaren 2000 werd menig celebrity gespot met zo'n big belt. Riemen werden versierd met enorme gespen, werden even breed als laag gedragen en zorgden ontegensprekelijk voor enkele iconische rode-loper-looks. Ook op de afgelopen modeweken spotten we heel wat prachtige exemplaren. Zo stuurden Saint Laurent, Dior, Isabel Marant en Altuzarra hun modellen ingesnoerd de catwalk op. Met als persoonlijk hoogtepunt de waist corset belts van Tory Burch, die wel in de gelaagde outfits leken te verdwijnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Free People Europe (@freepeopleeu)

Gelukkig is dit een erg draagbare trend, want een mooie riem komt eigenlijk altijd van pas. Voor welk exemplaar je dan precies je ogen wil openhouden? Eentje die groot is, opvalt én een statement van je outfit maakt. Met andere woorden: de oversized en opvallende wide buckle belt zoals gespot op de afgelopen editie van Coachella. Veel festivalgangers droegen de brede riemen met opvallende gespen low-waisted over de heupen, om hun outfit af te maken met een opvallend detail en wat extra persoonlijkheid toe te voegen. Daarnaast kunnen wij western inspired buckle belts alleen maar aanmoedigen; onze Indian Summer kan niet vroeg genoeg beginnen.

Hoe style je 'm?

Met stip op één voor deze zomer: een brede riem over je witte maxi-rok. Je taille wordt er alsnog door gedefinieerd en de vloeiende rok krijgt hierdoor meer structuur. Very bohemian-chic, very Daisy Jones. Hetzelfde geldt voor een flowy maxi-jurk, waarbij de riem een iets meer getailleerd silhouet creëert en je look toch relaxed blijft ogen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Monikh (@monikh)

Maar ook over een jeans valt de buckle belt prima te combineren. Draag 'm extra laag over je low-waisted jeans om de outfit wat interessanter te maken. In combinatie met een witte tank-top kan een opvallende riem je ensemble zo van "best oké" naar "Instagram-waardig" tillen. Of - nu de dress-over-jeans trend stilaan lonkt - kan je je brede riem over een kleurrijke, los vallende tuniek dragen. Deze accentueert opnieuw je rondingen en zorgt voor contrast. *chef's kiss*

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Inês Isaías (@inesisaias)