Minder brandstof en méér rijplezier met Nissan Juke Hybrid

Gepubliceerd op 19 september 2023 door ELLE Partner
Minder brandstof en méér rijplezier met Nissan Juke Hybrid

De compacte crossover van Nissan is nu ook verkrijgbaar met een hybride aandrijving en geavanceerde multimodale versnellingsbak. Daarmee tilt het nieuwe model je rijplezier naar een hoger niveau, terwijl het brandstofverbruik alleen maar daalt.

©Nissan Juke Hybrid

Wie zegt dat hybrid niet fun kan zijn?

“De introductie van de Nissan Juke Hybrid betekent een nieuwe mijlpaal voor Nissan, waarmee het in 2023 een volledig geëlektrificeerd modellenaanbod heeft", aldus Guillaume Cartier, Chair Person Nissan AMIEO-regio (Afrika, Midden-Oosten, India, Europa en Oceanië). Wat er dan zo bijzonder is aan deze auto? Het model is voorzien van een intelligente aandrijving die zo ingesteld is dat de auto zoveel mogelijk elektrisch rijdt - in een stad zelfs tot 80% van de tijd! Daarnaast wisselt de auto naadloos vanzelf tussen de verschillende soorten hybride-aandrijving, op basis van de gewenste snelheid, een zo laag mogelijk verbruik en dito emissie. En dat terwijl jij een ontspannen ritje maakt, het beste van twee werelden dus, zonder dat je zelf moet opladen aan een stopcontact.

©Nissan Juke Hybrid

Verder biedt de auto een efficiënt regeneratief remsysteem, die zorgt voor een natuurlijk pedaalgevoel en een efficiënte terugwinning van energie. De auto Nissan Juke Hybrid is tevens voorzien van verschillende rijmodi, zodat je zelf kan kiezen tussen de Eco-, Normal- en Sport-modus.

e-Pedal voor een relaxed ritje

Net zoals de 100% elektrische Nissan LEAF en ARIYA, maakt ook dit Nissan-model gebruik van een e-Pedal, waardoor je de auto grotendeels met één pedaal kan bedienen. Wanneer het gaspedaal wordt losgelaten, remt de auto licht af tot een snelheid van ongeveer 5 km/u. Soms blijft het nodig om ook het rempedaal in te drukken, bijvoorbeeld als je stevig moet afremmen of de auto tot stilstand wil brengen. In dat laatste geval houdt een hold-functie de auto wel op zijn plek zodat het pedaal niet continu ingetrapt hoeft te worden. Nog maar eens: deze auto stelt alles in werk om jou een ontspannen rijbeleving te bieden.

©Nissan Juke Hybrid

Een compacte SUV die gezien mag worden

Ook als Hybrid blijft het sportieve coupé-crossover-design van de Nissan Juke behouden. Hybrid-logo's maken de auto tegelijkertijd toch herkenbaar als een geëlektrificeerde auto. De grille is verder voorzien van het nieuwe Nissan-merklogo en een hoogglans zwarte strip tegen de motorkap-rand. Ook introduceert Nissan de nieuwe, tweekleurige 17-inch lichtmetalen velgen, naast zijn aerodynamische tweekleurige 19-inch velgen. Voorzien van deze extra grote wielen is deze wagen Nissan Juke Hybrid bedeeld met een opvallend en uniek design waarin wij ons maar al te graag zien cruisen.

©Nissan Juke Hybrid

Maar ook het interieur stelt niet teleur. Op het 7-inch scherm tussen de twee meters toont een eenvoudige en duidelijke animatie de energiestromen, zodat de werking van de hybride-aandrijflijn volledig duidelijk is voor de bestuurder. Wel zo handig, als je het ons vraagt. De bagageruimte meet 354 liter, iets minder dan zijn benzineversie. Met de achterbank neergeklapt blijft de bagageruimte echter een indrukwekkende 1.237 liter groot. Genoeg overtuiging dus om de Nissan Juke Hybrid uit te testen op een volgend weekend!

©Nissan Juke Hybrid

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Nissan.Nissan

Lees ook :

Hiboo, jouw slaapbuddy, strijkt neer in Brussel
Kopenhagen: 12 restaurants en koffiebars waar iedereen eet tijdens Fashion Week
Getest & goedgekeurd: Crisp, de supermarktapp die het anders doet