Zo organiseer je je eigen Barbie girls night

Geüpdatet op 31 augustus 2023 door Sam Vandenbosch
Zo organiseer je je eigen Barbie girls night Bron: Unsplash

Een girls night in Barbie-thema met je vriendinnen, een avond vol glitter, glamour en eindeloze mogelijkheden. Come on Barbie, let's go party!

Barbie, het iconische speelgoed-poppetje en nieuwboren filmfenomeen, heeft generaties lang meisjes over de hele wereld geïnspireerd. Haar avontuurlijke geest en positieve boodschappen hebben een speciaal plekje in elk van onze harten veroverd. Met de release van de nieuwste Barbie-film lijkt het ons dan ook het ideale moment om een onvergetelijke girls night te organiseren, van kop tot teen gedoopt in het glamoureuze thema.

This Barbie loves pink drinks

Over wat je je gasten serveert, bestaat er eigenlijk maar één regel: think pink! Geglazuurde donuts, aardbeien gedoopt in een roze chocoladefontein, cherry cava, zelfgedecoreerde fluffy cupcakes, marshmallows, cocktails met een suikerrandje én parasolletje, raspberry Magnums, een XL suikerspin,... De opties zijn eindeloos. Ook is het leuk om in de plaats van beer pong te kiezen voor zijn girly variant: 'prosecco pong', inclusief schattige glaasjes én een roze ping-pong balletje.

This Barbie has an eye for decoration

Van uitnodiging tot goodie-bag bij vertrek, voor deze girls night kan je echt all out gaan. Je kan je huis immers makkelijk transformeren in een betoverend Barbie-paradijs met levendige kleuren en sprankelende details. Koop dus alvast een XL lading roze ballonnen en glinsterende slingers in, en rol een roze tapijt uit voor dat ultieme première-effect. Hier en daar een Barbie-pop of Palm Springs wegwijzer, wat tropische opblaas-gadgets voor in het zwembad, schattige bordjes en bijpassende servetten - en je girls night kan beginnen.

This barbie is a sucker for make-overs

Moedig je vriendinnen aan om hun innerlijke Barbie op te roepen en zich in de extravagante, girly stijl van een van de karakters te kleden. Ben jij vandaag een rollerskater of first lady? De keuze is aan jou! Denk aan jurken in alle tinten roze, sprankelende accessoires en hoge hakken. Zo heeft Zara nu zelfs een hele collectie Barbie-core outfits uitgebracht. Je kan zelfs een verkleedkoffer met Barbie-outfits, pruiken en een make-up tafel klaarzetten (vol met de nieuwste on theme collectie van NYX bijvoorbeeld), zodat iedereen zich bij wijze van make-over kan verkleden als z'n favoriete Barbie-personage. Achteraf leg je die looks vast op de roze loper - of zelfs in een DIY zelfgemaakte photobooth. Toch geen zin in al dat knutselwerk? Verzin dan ironische "This Barbie is a..."-quotes voor elkaar, passend bij de karakters of typische kantjes van je vriendinnen. This Barbie is throwing the best girls night ever!

This Barbie is going to the cinema

Geen Barbie girls night is compleet zonder het bekijken van de nieuwste Barbie-film. Trek dus achteraf naar de cinemazaal en geniet van de acteerprestaties van Margot Robbie en Ryan Gosling, die nu nog steeds schitteren in de bewerking van de talentvolle Greta Gerwig.