Chocolatier Joost Arijs doet WECANDANCE nog zoeter smaken

Gepubliceerd op 10 juli 2023 door Mandy Kourkouliotis
Chocolatier Joost Arijs doet WECANDANCE nog zoeter smaken

Het festivalseizoen is volop bezig maar het meest modieuze festival van ze allemaal moet nog volgen! WECANDANCE fleurt deze zomer weer twee weekends lang het strand van Zeebrugge op. Dit jaar smaakt het festival net iets zoeter, want chocolatier Joost Arijs ging een bijzondere samenwerking met het festival aan. 

Sea, Sand & Sun

Naar aanleiding van haar tienjarig bestaan viert het festival WECANDANCE haar verjaardag in stijl, én met een collab van formaat. Chocolatier Joost Arijs - een gevestigde waarde in de culinaire wereld - creëerde voor deze bijzondere mijlpaal een exclusieve pralinecollectie die voortbouwt op het thema van dit jaar 'Sea, Sand & Sun'. Geïnspireerd op de huidige zomerse kleurentrends en de elegante vormen van schelpen, goot de bekroonde chocolatier in samenwerking met het festival zijn vakmanschap en creativiteit in zes exclusieve hazelnootpralines met een unieke schelpvorm en trendy roze kleur. De modieuze lekkernijen zijn nu al verkrijgbaar bij Arijs' eigen shop in Gent.

© WECANDANCE x Joost Arijs

Hazelnoot in de hoofdrol

Voor de smaak van de pralines is een hoofdrol voor de hazelnoot weggelegd. Een bewuste knipoog van de chocolatier naar de erg bekende schelpvormige pralines die bij iedereen instant nostalgie oproept. Naast hun smaak vallen de pralines ook op door hun prachtige roze kleur, volledig in lijn met de roze branding van het festival dit jaar. Joost Arijs: "Het is een absoluut genot om opnieuw samen te werken met het festival en deze unieke zeeschelppralines te presenteren. We wilden iets creëren dat traditie combineert met een moderne twist, en het resultaat is een collectie die is zowel visueel verbluffend als heerlijk is. De hazelnootsmaak vormt een perfecte aanvulling op de schelpvorm en het roze kleurgebruik voegt een extra feestelijke tint toe."

Ideaal bij de koffie

Geen betere pairing dan een lekkere koffie voor bij deze bijzondere pralines! Door hun complementaire smaken en texturen zijn deze limited edition pralines perfect te combineren met de Andy Roasters x WECANDANCE koffieblend. De koffiebranderij uit Hoboken stelde een omniroast koffieblend samen die perfect bij de smaken van de chocolade lekkernijen gaan. De koffie is verkrijgbaar in hun koffiebar in Antwerpen. De verpakkingen hebben een inhoud van 250g, de koffie is zowel ijskoud als warm de ideale dance fuel om in de mood te komen voor het festival.

© Andy Coffee Roaster x WECANDANCE

Meer informatie?

De gelimiteerde collectie zeevruchtpralines van Joost Arijs voor WECANDANCE zijn te koop in Gent (Vlaanderenstraat 24) voor 22,75 euro. De Andy x WECANDANCE blend is te koop bij Andy in Antwerpen (Amerikalei 82) voor 12 euro.

Het WECANDANCE-festival zelf zal dit jaar doorgaan op 5, 6, 12 en 13 augustus. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 70 euro.

Wecandance.be

© WECANDANCE