11 Netflixdocumentaires over celebrities die je dringend moet kijken

Geüpdatet op 15 mei 2023 door Noemie Dell'aira en ELLE België
11 Netflixdocumentaires over celebrities die je dringend moet kijkenShutterstock

Ready for the tea? Deze elf Netflixdocumentaires zijn de perfecte combinatie van ontspanning en entertainment. Dompel jezelf onder in het leven van de grootste celebrities vanuit je luie zetel. Popcorn, iemand?

Pamela: A love story

Vergeet alles wat je dacht te weten over de 'Baywatch'-ster. In deze intieme documentaire onthult Pamela Anderson haar ware gezicht, letterlijk en figuurlijk. Geen bling bling, geen make-up en geen XXL-kapsel, maar simpelweg een menselijk verhaal, gebaseerd op de video's en dagboeken van de vrouw met een even briljante als chaotische carrière. Je krijgt ook een blik in het leven van vrouwelijke beroemdheden die bekende slachtoffers werden van seksisme in de media.

Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now

Een duik in de soms grappige, soms ruwe, soms charmante wereld van een van de meest sympathieke zangers van zijn generatie. Je ontdekt zowel Lewis Capaldi's aangeboren jovialiteit als zijn diepste angsten, net als zijn leven met het syndroom van Gilles de la Tourette.

Jennifer Lopez: Halftime

Ze werd geboren in de Bronx, ver weg van de showbizz, en werd een wereldberoemde ster met maar liefst 80 miljoen verkochte platen. De documentaire blikt terug op de waanzinnige reizen van de zangeres, danseres, zakenvrouw, actrice en Latino-icoon. Er wordt ook teruggeblikt op de vrouwonvriendelijke behandeling die de ster destijds onderging, evenals andere vrouwelijke sterren zoals Pamela Anderson en Britney Spears. We leren zelfs meer over de politieke overtuigingen van J.Lo. zoals toen ze van haar Super Bowl optreden een eerbetoon maakte aan haar Puerto Ricaanse roots.

Harry & Meghan

Dit is dé documentaire waar alle media voor, tijdens en na de release het over hadden. Op het menu? Een uitgebreid interview met het echtpaar over de oorzaak van de 'Megxit', maar ook nooit eerder gepubliceerde informatie over het gezin in de Verenigde Staten, waaronder ongeziene beelden van hun zoontje Archie. In dit "videodagboek" van het echtpaar duiken we op een iets andere manier in de backstage van de Britse koninklijke familie dan in de serie 'The Crown'.

Angèle

Onze nationale superster Angèle onthult haar persoonlijk leven als nooit tevoren in deze ontroerende documentaire. Ze vertelt over het begin van haar avontuur in de muziekindustrie, hoe ze haar duizelingwekkende succes beleefde, maar ze praat ook over de momenten waarop ze het moeilijk had. Zie het als de ideale manier om iets meer te weten te komen over de popster.

Britney vs Spears

Britney is free! Maar de Amerikaanse zangeres heeft heel wat moeten doorstaan om uit de greep van haar vader Jamie Spears te komen, het voogdijschap duurde wel 13 jaar lang. In deze anderhalf uur durende documentaire ontdek je exclusieve interviews en vertrouwelijke documenten uit de strijd om haar vrijheid terug te krijgen, een onderzoek door journaliste Jenny Eliscu en filmmaker Erin Lee Carr.

Gaga: Five Foot Two

Het duurde even voor we ontdekten wie het fenomeen Lady Gaga echt was. Na haar extravagante outfits en haar boeiende -soms creepy- interviews, laat de popster haar masker vallen en onthult ze een Gaga zoals we haar nooit eerder zagen. In deze documentaire word je ondergedompeld in het privé- en intieme leven van de artieste en kom je meer te weten over haar gezondheidsproblemen, ongelooflijke vastberadenheid en haar onvoorwaardelijke liefde voor muziek.

Taylor Swift: Miss Americana

Hou je van roddels en weetjes, of zelfs van een beetje (veel) drama? Dan is deze documentaire zeker de moeite waard. Je komt alles te weten over Taylor Swifts weg naar de top en de obstakels die ze onderweg tegenkwam. Van Kanye West die haar belachelijk maakte op het podium tijdens de VMA's in 2009, tot haar liefdesverdriet en problemen met haar ex-manager Scooter Braun. Bonus: je krijgt een uitzonderlijk persoonlijke kant van de Amerikaanse ster te zien.

Ariana Grande: Excuse Me, I Love You

Als je zat te wachten op een juicy verhaal dan blijf je bij deze documentaire misschien ietwat op je honger zitten. Er wordt niet gesproken over haar ex-verloofde Pete Davidson, de dood van haar ex-vriend Mac Miller of de aanslag in Manchester tijdens haar 'Dangerous Woman' tour. Deze Netflix-documentaire, die ongeveer een jaar geleden uitkwam, gaat over haar Sweetener-tournee in 2019. Je ziet dus vooral de shows en backstage beeldmateriaal, maar het blijft leuk om miss Grande ook eens achter de coulissen te zien.

Shawn Mendes: In Wonder

In deze Netflix-documentaire over de 23-jarige Canadese singer-songwriter krijg je inkijk in zijn relatie met Camila Cabello met wie hij de hit Señorita zong. Hij verklapt dat elk nummer dat hij heeft geschreven over de Cubaans-Amerikaanse zangeres gaat, informatie die ons nostalgisch maakt naar het ex koppel. De documentaire gaat vooral over zijn internationale tournee, waarbij Shawn plotseling zijn stem verloor en voor een dilemma stond: de tournee afzeggen of doorgaan? Drama!

Blackpink: Light Up the Sky

Deze Netflix-documentaire neemt je mee achter de schermen van Blackpink, de eerste vrouwelijke Koreaanse groep die optrad op Coachella. Je ontdekt hoe ze hun wereldwijde succes beleven, maar ook hoe ze van jongs af aan keihard hebben gewerkt om aan de top te komen in de harde en competitieve K-pop-industrie.