Briljant of gênant? Het internet gaat los over Netflix’ erotische thriller ‘Obsession’

Gepubliceerd op 19 april 2023 door Lore Ginneberge
Briljant of gênant? Het internet gaat los over Netflix’ erotische thriller ‘Obsession’ Netflix

De ene geniet met volle teugen, de ander vindt het ondraaglijk om naar te kijken, maar een ding is zeker: de sexy thriller 'Obsession' op Netflix weekt heel wat reacties los.

Opgelet, dit artikel bevat mogelijk spoilers!

Netflix is een meester in het opvoeren van stomende series. Van 'Sex/Life' tot de Poolse trilogie '365 Days', abonnees worden duidelijk graag geprikkeld met caliente content. Over de nieuwste toevoeging aan deze kijklijst, 'Obsession', zijn de meningen duidelijk verdeeld. Maar spannend, sensueel en lichtjes ongepast is het wel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Charlie (@charliemurphyactress)

Voyeurisme, heftige vrijpartijen, intrige en suggestieve seksscènes, dat vat 'Obsession' zowat samen. Kijkers blijken gek op inhoud die hun fantasieën prikkelt, zozeer zelfs dat erotische films en series bijna een apart genre zijn geworden op het streamingplatform. En elke keer dat er een nieuwe titel van dit type wordt uitgebracht, barsten de reacties los en schieten kijkcijfers de hoogte in (de laatste buzz rond 'Lady Chatterley's' Lover getuigt hiervan). De nieuwste toevoeging aan de catalogus vormt geen uitzondering op deze trend.

Obsessie, drama en geheimen

De pitch? De affaire van een gerespecteerde Londense chirurg met de verloofde van zijn zoon verandert in een erotische passie die de loop van hun levens bedreigt. De nieuwe serie, die zich presenteert als een vierdelige erotische thriller, is direct geïnspireerd op de roman 'Damage' van Josephine Hart, gepubliceerd in... 1991! In het boek wordt verteld hoe een Britse politicus in de bloei van zijn leven zijn eigen ondergang veroorzaakt door een ongepaste relatie. Natuurlijk weet je vanaf het begin dat het verhaal niet goed zal aflopen.

Is 'Obsession' een opeenvolging van gênante seksscènes?

Hoewel het plot veelbelovend klinkt, zijn niet alle kijkers onder de indruk van de uitvoering. Terwijl veel mensen vallen over de eendimensionale personages of slordige verhaallijn, komt er vooral commentaar op de 'erotische' scènes. Je hoeft maar de magische woorden 'obsession pillow scene' in te typen op TikTok en je weet genoeg.

@watcha_clip #richardarmitage #obsession #netflix #charliemurphy #indiravarma ♬ original sound - ✨ Whatcha ✨

Ook op Twitter wordt de draak gestoken met de zogenaamde 'pillow scene' in aflevering twee.

Netflix snapt gelukkig dat er niet zoiets bestaat als slechte publiciteit, en postte zelf ironische video's over de felbesproken serie. Want als er iets is wat al deze controverse oplevert, dan zijn het wel kijkcijfers.

@netflix iykyk #obsession #netflix ♬ original sound - Netflix