Met deze TikTok hack is een gepocheerd ei maken kinderspel

Geüpdatet op 26 oktober 2023 door Lotte Gillis en ELLE België
Met deze TikTok hack is een gepocheerd ei maken kinderspel Unsplash

Droom jij er ook van om de dag te starten met een avocadotoast inclusief perfect gepocheerd ei? Maar gaf je die droom al lang op toen je doorhad hoe moeilijk het is om een ei te pocheren ? Misschien wordt het dan tijd om dit trucje eens te proberen.

Als je een ei pocheert gebeurt het al snel dat het ei zich over de pan verspreid met alle gevolgen van dien. Wat eigenlijk een perfect geheel had moeten zijn, wordt opeens een verzameling van stukjes eiwit die door de pan zweven. Heel frustrerend, maar er is een oplossing en die is eenvoudiger dan gedacht.

Hoe werkt het?

Het begin is exact hetzelfde als je wat je normaal doet wanneer je een ei pocheert, of toch probeert te pocheren... Vul een pan met water en breng deze aan de kook. Als je dit hebt gedaan is het tijd voor de truc. Neem een klein hittevast schaaltje, je kan hiervoor een sauskommetje gebruiken. Leg dit schaaltje in het kokende water. Nu laat je je ei zachtjes in dat schaaltje glijden. Dit kan je bijvoorbeeld doen door de inhoud van het ei eerst in een zeef of grote lepel te klutsen en dan in het schaaltje te laten zakken. Hierdoor kan het ei zich niet verder verspreiden over het water en blijft het een geheel. Laat dit nu een à twee minuten koken en je ei is klaar. Wij probeerden deze hack ook uit en bij ons was het alvast een succes!

@alphafoodie Poached egg hack 😍, I tried more than 10 methods to make the perfect poached eggs and this is the most stable one!!! No need to use fresh eggs (any eggs work!) 😄 #poachedegg #kitchenhack #eggs #egghac #poachingeggs ♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath