Zomerse pop-up bars: onze favorieten

Geüpdatet op 29 april 2019 door Isabelle
Zomerse pop-up bars: onze favorieten

zomerse pop-up bars


Tropische temperaturen, dat vraagt om exotische cocktails! Dit weekend vind je ons in één van de vele pop-up bars die in het hele land de kop opsteken. Onze favorieten: 

1/

BAR LEFT

‘Hidden secret’ Bar Left is een hippe plek, verborgen op Linkeroever. Je kan hier de hele zomer de drukte van de stad ontvluchten en genieten van een ongeziene oase van rust, op slechts 10 minuten van het centrum van Antwerpen. Op het menu: verse street food klassiekers in combinatie met heerlijke zomerse dranken.

Bar Left is meer dan een pop-up bar. Ook op het programma: atypische fietstochten, idyllische picknicks, yoga workshops, beach volley, barbecues, filmavonden, pop-up concerten en nog veel meer.

Open van 20 juni tot 20 september, Galgenweelpark, 2050 Linkeroever. Klik hier voor meer info

LEFT_en_plein_air

BarLeft, 3d-rendering copy

BarLeft, 3d-rendering-1 copy

2/

Ipanema

Versuz brengt het strand naar Hasselt! De bekende nachtclub opent van 12 juni tot en met 30 augustus de deuren van Ipanema, een pop-up zomerclub.  Voor de gelegenheid werd een strand aangelegd –compleet met beach bar én zwembad.

De hele week open –buiten dinsdag- vanaf 11u30.

Gouverneur Verwilghensingel 70, Hasselt

Klik hier voor meer info.

ane ipa

3/

Gaston

unnamed (2)

De skyline, cocktails en petanque: Gent wordt nog gezelliger met een pop-up in de wolken. Toprestaurant Coeur d’Artichaut stampt op de Wiedauwkaai een restaurant en bar uit –en ver boven- de grond. Een ontspannen omgeving om uit eten te gaan, te loungen of gewoon van het mooie zicht te genieten: Gaston is nu al de hotspot van Gentse fashionista’s.

Open in juli en augustus, elke week van dinsdag tot zaterdag.

Wiedauwkaai 52, 9000 Gent. Klik hier voor meer info.  

4/

Bocadero

Ook Bocadero is weer van de partij. Het Antwerpse stadsstrand zet voor het vijfde jaar op rij summervibes ter beschikking met een zandstrand van 500 vierkante meter, drie bars en een restaurant. De unieke locatie (must see zonsondergang!!!) aan de Schelde en de samenwerking met de boho cocktailbar Sommar maken van Bocadero opnieuw een van Antwerpen belangrijkste hotspots deze zomer.

Van 23 mei tot en met 7 september, elke dag open van 12u tot 15u.

Rijnkaai 150 – 2000 Antwerpen. Klik hier voor meer info.

8.img_6002

5/

La Terrasse 

In Brussel opende La Terrasse vorige week de deuren: een immense terras met tropische planten en zelfs een zwembad –je waant je in één van Saint-Tropez’ fancy beach clubs.

Nog open tot 21 juli, Terhulpsesteenweg 51 – 53 1180 Ukkel

klik hier voor meer info 

La Terrasse

6/

Josephine’s Summer Bar 

Vintage restaurant Josephine’s slaat deze zomer de tenten –of eerder: bambou jungle- op in een oude stapelplaats van brouwerij De Koninck. Reken maar op een hoop sfeer en gezelligheid én een betoverend aanbod aan de bar: specialiteit zijn "Josephine’s perfumed martini’s", heerlijke martini’s die gearomatiseerd worden met o.a. appel-kaneel, rozemarijn-gember of lemongrass-grapefruit aroma’s.

Van 6 juni tot 31 augustus, Boomgaardstraat 17, 2018 Antwerpen

Klik hier voor meer info Schermafbeelding 2014-06-12 om 13.53.22

7/

Imagin Jardin Secret 

Bombay Sapphire en haar heerlijke gin bereidingen zijn de komende maand te vinden in  hartje Brussel. Een Berbertent, een gentlemen’s club, een boho tuin: onmogelijk deze eclectische bar te beschrijven –een must!

Nog open tot 5 juli, Rue du Berger 17, 1000 Brussel

Klik hier voor meer info

IMAGIN - Brussels - Bombay Sapphire - Fever Tree - Press Opening - 27/05/2014

IMAGIN - Brussels - Bombay Sapphire - Fever Tree - Press Opening - 27/05/2014

8/
L’Orangerie

Strikt gezien geen zomerse pop-up, maar de tijdelijke lounge bar Orangerie blijft ook dit seizoen nog open. De bar is gelegen in de voormalige orangerie in het Antwerpse Harmoniepark. Het verlaten gebouw werd omgetoverd tot hotspot, en dat zeker nog tot volgende herfst! Vintage Charles Eames zetels, een opgezette kaaiman, stalen tafels en Colombo Spider lampen zorgen voor een zogenaamd “chic sjofel” sfeertje, zachte muziek en gedempte lichten doen de rest.

Harmoniepark, 2018 Antwerpen

Klik hier voor meer info Schermafbeelding 2014-06-05 om 16.26.10

9/

Terrazza Martini Bar 

De Antwerpse Martini bar trakteert zichzelf deze zomer op een exotisch terras. Je hoort het goed: in deze weelderige hotspot kan je deze zomer van de laatste zonnestralen genieten. Op het menu: Martini’s, deejay sets en vrolijke zomervibes.

Het terras is vanaf vrijdag 6 juni om 16u geopend, Scheldestraat 11, 2000 Antwerpen

Klik hier voor meer info

10/
Strantwerpen en Club Cabane

Strantwerpen behoeft geen introductie meer. Al jaren een vaste waarde van Antwerpse zomers, al jaren dé hotspot voor wie dringend nood heeft aan exotische strandtherapie.

Nog tot 31 augustus, Jachthavenweg 1, 2050 Antwerpen

Klik hier voor meer info 

strantwerpen

11/
Skybar Antwerpen 

Drinken op grote hoogte: de hoogste cocktailbar van Antwerpen is helemaal terug. Op de 12de verdieping van het Lindner Hotel geniet je van een cocktail met zicht op de Antwerpse skyline. Reserveren is aanbevolen in deze jazzy lounge bar.

Vab 1 juli tot 31 augustus, Lange Kievitstraat 125, 2018 Antwerpen

Klik hier voor meer info 4.-Skybar