Deze passionele drankjes wil je met Valentijn drinken

Geüpdatet op 19 januari 2023 door Mandy Kourkouliotis
Deze passionele drankjes wil je met Valentijn drinken

In de mood voor Valentijn maar minder voor de overbevolkte bars om wat quality time met je wederhelft door te brengen? Verras je geliefde met een lekker, zelfgemaakt drankje in eigen huis. Blijf je toch niet thuis op 14 februari en/of heb je geen lief om deze drinks mee te delen? Niets beter dan een leuke cocktail om je in de juiste stemming voor eender welke gelegenheid te komen!

Espresso Martini, baby

© Shutterstock

Valentijn valt dit jaar op een dinsdag. Hoogstwaarschijnlijk na een lange werkdag dus. De gepaste cocktail om de avond met je Valentijntje in te zetten? Een Espresso Martini! Een opkikker van formaat die ervoor zorgt dat de nacht nog lang zal duren. Extra leuk? Het recept is helemaal niet moeilijk!

Ingrediënten:

  • 30 ml koffielikeur
  • 30 ml vodka
  • 30 ml espressokoffie
  • Koffie- of chocoladeboontjes

Benodigdheden:

  • Een shaker
  • Een maatcup
  • Een barmaatje

Bereiding:

  • Zet eerst het kopje espresso.
  • In de shaker die je vult met ijs giet je met je barmaatje 30 ml espressokoffie. Daarna voeg je ook de koffielikeur (30 ml) en de vodka (30 ml of naar wens...) toe. Schud krachtig zodat een schuimkraagje ontstaat.
  • Neem een martiniglas en schenk het drankje zonder ijs uit.
  • Bovenop de schuimlaag kan je de cocktail nog garneren met enkele koffie- of chocoladeboontjes.

Ps: je (coffee) lover verrassen met een origineel geschenk? Modeguru Chiara Ferragni lanceerde zopas in samenwerking met Nespresso een limited edition collectie bestaande uit een nieuw koffiemachine, een koffiemokset en een travel mug. Je leest er hier meer over!

De collectie 'Milano Intenso' van Nespresso x Chiara Ferragni. Vlnr: duoset cups (26 euro), koffiemachine Nespresso CitiZ (179 euro) en de Touch Travel Mug (28 euro).

Voor een bruisende avond

Ga je voor een prestigieus drankje op Valentijn? Dan is de Prestige Rosé van Taittinger een passende optie. Deze champagne heeft fijne bubbels en tonen van wild rood fruit zoals framboos, zwarte bes en kers. Met zijn glinsterende roze kleur is de Prestige Rosé ideaal voor een romantische avond. Geniet ervan als aperitief, bij een hoofdgerecht of als dessertwijn. Hij onthult een subtiel evenwicht tussen zacht en vol, met een levendige, frisse en levendige smaak.

Prestige Rosé - © Taittinger

Ons oog viel op deze leuke champagnecoupes:

Likeur voor twee

De Grand Marnier Cordon Rouge likeur, in 1880 gecreëerd door Louis-Alexandre Marnier Lapostolle, combineert de finesse van tropische bittere sinaasappel met het karakter van cognac. Het recept, dat sinds de creatie onveranderd is gebleven, resulteert in een likeur met krachtige aroma's en smaken: vanillearoma's van de cognac en aroma's van bittere sinaasappel die in evenwicht worden gehouden door tonen van hazelnoot en karamel, de gekonfijte zeste houdt tot slot alles genuanceerd. Het perfecte drankje om je onder te dompelen in een romantische sfeer!

Grand Marnier Cordon Rouge
Grand Marnier Cordon Rouge - © Grand Marnier

En wat dacht je van lekkere Crêpes Suzette met Grand Marnier voor twee op bed? Zo maak je het:

© Shutterstock

Ingrediënten:

  • 150 g bloem
  • 2 eieren
  • 300 g suiker  
  • 2 borrelglaasjes Grand Marnier likeur 
  • 300 ml melk
  • 4 sinaasappelen
  • boter

Bereiding:

  1. Pers een sinaasappel uit, en snijd vervolgens de schil in fijne reepjes. Halveer een tweede sinaasappel, en snij enkele sinaasappelschijven.
  2. Roer de bloem met de melk en het ei tot een glad beslag. Bij dit recept horen dunne pannenkoeken, dus doe niet te veel beslag in je koepenpan.
  3. Laat wat suiker smelten in een steelpan en voeg er de sinaasappelreepjes bij. Schep op en laat lichtjes karamelliseren.
  4. Doe er een nootje boter, het sinaasappelsap en de Grand Marnier bij. Laat de alcohol verdampen. Verwarm de schijfjes sinaasappel in de saus.
  5. Vouw de pannenkoeken vierdubbel en lepel er de sinaasappelsaus en de partjes sinaasappel over. Serveer meteen.

Een frisse cocktail

© NIO Cocktails

Druk dit jaar je liefde met een heerlijk frisse cocktail uit. NIO Cocktails bracht speciaal voor Valentijn een gloednieuwe reeks geschenkdozen voor twee op de markt. Het kant-en-klare cocktailmerk ontwierp vijf geschenkdozen naar ieders smaak en wensen: de Sweet Love box, de Stylish Love box, de Strong Love box, de Romantic Love box en de Bitter Sweet Love box, elk samengesteld met verschillende cocktails. Van zoet, kruidig, sensueel tot fris, deze kant-en-klare cocktails zijn de oplossing voor een betoverende avond.