5 bijzondere adresjes waar je een feestmaaltijd kan bestellen

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Camille Vernin en Mandy Kourkouliotis Foto’s: @restaurantbruneau
5 bijzondere adresjes waar je een feestmaaltijd kan bestellen

Geen zin om jezelf culinair uit te sloven dit jaar? Ontdek hier 5 adresjes die een verleidelijk afhaalfeestdiner aanbieden!

Tijdens de feestdagen zijn er meestal twee kampen. Zij die graag de dag doorbrengen met hun familie om een feestmaaltijd voor te bereiden, en zij die het haten. Gelukkig bieden veel restaurants 2- tot 5-gangen afhaalmenu's aan voor de meer veeleisende lekkerbekken. Het is tegelijkertijd ook de ideale gelegenheid om lokale restaurants en producenten te steunen en te genieten van een echt gastronomisch vakantiemenu. Dit zijn onze 11 favoriete adresjes/concepten voor afhaal.

1. VENTRE SAINT GRIS

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ventre Saint Gris (@ventre_saint_gris)

Waarom hier bestellen?
Omdat de getalenteerde jonge chef Rémi Colombe en zijn sidekick in de zaal, Martin Tfelt, dit Ukkels adresje nieuw inblazen en omdat het restaurant de Prix-Plaisir 2021 voor Brussel van Gault&Millau kreeg.

4-gangen menu / €60
1. Halfgaar kalfsvlees uit de Dordogne / kaviaar en selderij

2. Kreeft en rivierkreeft "Ventre Saint Gris" en ravioli

3. Ballotine van Gersoise-gevogelte gevuld met kalfsvlees en Comté-kaas van 36 maanden / mille-feuilles van aardappel met truffels / kleine seizoensgroenten / Perigordsaus

Supplement van 12 euro: selectie van 3 kazen, confituur van zwarte kersen en notenbrood.

4. Entremet van chocolade en exotisch fruit

Info
Bestellen kan via deze link. Afhaal mogelijk op 23 december tussen 9 en 15 uur.

2. LE MARCHÉ DES CHEFS

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marché des Chefs (@marche_des_chefs)

Dit is een ware grot van Ali Baba in hartje Elsene waar je een uitgebreid assortiment van gerechten tot verse ingrediënten voor je feestmenu vindt. Hier vind je de hoogste kwaliteit: oesters, foie gras, gerookte zalm en de beroemde kaviaar van de familie Maillant. Bij deze traiteur die werkt met producten en knowhow die de grote chefs waardig zijn, kan je ook je vis naar wens bestellen zoals nergens anders (vooral de vis gevuld met groenten is een aanrader!). Hier vul je ook je braadkip met een smaak naar keuze (foie gras of truffel bijvoorbeeld) voor volledig op maat gemaakte gerechten.

Dit jaar trokken twee nieuwe producten onze aandacht: de Jambillon des Copains van Christophe Hardiquest en de sterke dranken van Rhum Attitude. Twee redenen om je feestmaaltijden lekkerder dan ooit tevoren te maken.

Info
Alle producten zijn ter plaatse verkrijgbaar. Adres: Lensstraat 38, 1050 Elsene. Bestellingen kunnen telefonisch worden geplaatst via het nummer 02 647 40 50 of per e-mail op marchedeschefs@skynet.be. Meer informatie lees je op de website marchedeschefs.be.

3. GABRIELLA

Waarom hier bestellen?
Voor de zalm- en avocadotartaar, voor de gnocchi van pompoen, voor de cappellacci met kreeft, voor de gegrilde octopus, voor de eigenzinnige tiramisu... Zullen we doorgaan?

Feestbox rond 60 euro/pp.
Je stelt je eigen box samen met antipasti (18 à 20 euro), een primi (tussen 15 en 22 euro), een secondi (22 euro) en een dessert (10 euro). De boxen zijn zowel met Kerstmis als met Nieuwjaar beschikbaar.

Info
Zin om een bestelling te plaatsen? Surf naar gabrielladeli.be om je mandje te vullen. Bestellingen kunnen op 23 en 24 december worden afgehaald bij Gabriella of Cocina Châtelain. Je kan ook kiezen voor thuisbezorging.

4. MARTINE RESTAURANT

Waarom hier bestellen?
Omdat we ons graag wagen aan een gezond en lekker feestmenu en ook wel omdat het adresje een echte must is geworden!

2-gangen menu / 45 euro.
1. Gerookte zalm met dillesaus en blini's of torchon van eendenlever met gekonfijte ui en toast van peperkoek

2. Kwartel gevuld met pistachenoten, puree van zoete aardappel en rozemarijn, saus van gemberperen en gekarameliseerde witloof of kwartel gevuld met morilles, puree van zoete aardappel en rozemarijn, morillesaus en gekarameliseerde witloof of op lage temperatuur gegaarde Mechelse koekoek, puree van zoete aardappel en rozemarijn, morillesaus of gemberperen en gekarameliseerde witloof

3. Chocolade bûche Charlotte (optioneel / 10 euro)

Info
Bestellingen kunnen  via het e-mailadres reservations@martine-restaurant.be geplaatst worden onder vermelding van datum, tijdstip en plaats van afhalen. Afhaal ter plaatse tussen 12 en 15 uur en tussen 18 en 20 uur op 16, 17, 22 en 23 december en tussen 11 en 13 uur op 24 december. Mogelijkheid tot levering in de 19 Brusselse gemeenten via de Proxideal app.

Martine-restaurant.be

5. LES TERROIRS DU CRU

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TERROIRS DU CRU (@terroirsducru)

Waarom hier bestellen?
Een kaasplankje voor de feestdagen, waarom ook niet? Les Terroirs du Cru is een delicatessenzaak in Waals-Brabant die op zeer originele wijze meer dan 14 verschillende soorten raclettekaas aanbiedt. Op het menu? Een Brie de Meaux met Melanosporum-truffel uit de Cevennen, die gevuld is met een specialiteit van het huis, een Charolais van rauwe geitenmelk met een gebloemde korst, een Epoisse van de boerderij van Marronniers van rauwe koemelk met een gewassen korst, een César van Régalis met blauwe kaas, een Abbaye de Cîteaux met een licht geperste, ongekookte pasta, een Cheddar van Montgommery en een Comté plenitude van minimaal 24 maanden. Bourgondisch en overheerlijk! Je kan je schotels eventueel ook van vleeswaren voorzien.

Info
Het uitzonderlijke kaasplateau 'fin de repas' kost 15 euro/pp., het uitzonderlijke kaasplateau 'repas' 19 euro/pp. en het uitzonderlijke kaas- en vleeswarenplateau 23 euro/pp. De tapasplank voor het aperitief is 12 euro/pp. Bestellen kan via  terroirsducru.be tot de dag voor oudejaarsavond.