Hotspots: onze 5 favoriete adresjes in Brussel voor raclette en fondue

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Mandy Kourkouliotis Foto’s: Shutterstock
Hotspots: onze 5 favoriete adresjes in Brussel voor raclette en fondue

Gesmolten kwaliteitskaas, originele combinaties, de typische berghutsfeer... Wij zijn er dol op! Ontdek hier onze favoriete adresjes waar je kan genieten van een overheerlijke raclette of fondue in Brussel.

1. Les fondus de la Raclette

Dit Franse concept huist al sinds 2017 in de Europese hoofdstad en biedt kaasspecialiteiten in een typisch Savoyaards decor. Het restaurant is zeer klantgericht en biedt je de mogelijkheid om fondues, pierrades en raclettes te bereiden op de stenen tafels en grills die in het interieur zijn geïntegreerd.

Les Fondus de la Raclette - Oud Korenhuis 28, 1000 Brussel

2. La Fruitière

In de zomer komen cheese addicts hier van de kaasplankjes genieten, maar in de winter laten ze zich hier verleiden door fonduepannen met gesmolten kaas om stukjes brood te dopen!

La Fruitière - Kolenmarkt 99-103, 1000 Brussel

3. Au Petit Suisse

De naam kondigt rechtstreeks het land van de kazen aan, het interieur van deze Ukkelse hotspot bevestigt dit eens te meer. Houten banken, rode muren en Zwitserse vlaggen flirten met de heerlijke geur van kaas. Hier geniet je maximaal van een heerlijke kaasfondue of een raclette... All you can cheese dus!

Au Petit Suisse - Postiljonstraat 4, 1180 Ukkel

4. Chalet Robinson

raclettes bruxelles
© Chalet Robinson

Chalet Robinson, de gekende houten hut op een eiland in het Ter Kamerenbos, ontvangt je deze winter elke woensdag voor een culinair moment. Op het menu: de raclette van de chef! Kaasliefhebbers kunnen zich verheugen op een all-you-can-eat buffet in een warme berghutsfeer met alle benodigdheden voor een heerlijke raclette (brood, boter, aardappelen, vleeswaren, enz.), maar eveneens om te smullen van een lekkere tartiflette of croziflette met truffel (ja, dat lees je goed). De formule, die 40 euro per persoon kost, omvat een welkomstdrankje en een heerlijk dessert naar keuze. Simpelweg lekker.

Le Chalet Robinson - Steigerweg 1, 1000 Brussel

5. Le Plateau du Berger

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Plateau du Berger (@plateaudubergerxl)

Elke winter, wanneer de culinaire behoefte aan gesmolten kaas weer groeit, nodigt deze kaaswinkel en bar fijnproevers uit om samen te komen tijdens avonden onder de noemer "Je n'peux pas, j'ai raclette" (of fondue, of tartiflette...). Geef toe, kaas is een valabel excuus om plannen te cancellen? Hier smul je dus elke donderdagavond van een heerlijke raclette, een royale fondue of een sappige tartiflette.

Le Plateau du Berger - Waterloosesteenweg 589, 1050 Brussel