Er is een Princess Diaries 3 in de maak! Dit is wat we weten

Gepubliceerd op 17 november 2022 door Lore Ginneberge
Er is een Princess Diaries 3 in de maak! Dit is wat we weten Disney

Er komt een vervolg op dé filmreeks die de jeugd van vele millennialmeisjes bepaalde: 'The Princess Diaries 3' zou in de maak zijn. Dit is wat we weten.

Volgens The Hollywood Reporter keert Disney terug naar Genovia. Aadrita Mukerji schrijft naar verluidt een script voor wat volgens de publicatie een voortzetting is van de originele serie, en dus geen reboot. Debra Martin Chase, die beide 'Princess Diaries' films produceerde, stapt naar verluidt ook mee in het nieuwe project.

We kunnen alleen maar hopen dat dit betekent dat actrices Anne Hathaway en Julie Andrews, koningin Clarisse, hun rollen zullen hernemen. Zowel in de eerste 'Princess Diaries' (2001) als in de vervolgfilm 'The Princess Diaries 2: Royal Engagement' (2004)  speelde Anne Hathaway de hoofdrol van Mia Thermopols, terwijl Julie Andrews de rol van Mia's grootmoeder, koningin Clarisse, op zich nam. Beide films werden een gigantische hit, zowel qua inkomsten als in de popcultuur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anne Hathaway (@annehathaway)

Hoewel bronnen zeggen dat geen van de sterren een overeenkomst heeft getekend om terug te keren, heeft Anne Hathaway nooit onder stoelen of banken gestoken hoe graag ze aan een derde film zou werken. Deze geruchten zijn dan ook al jaren aan de gang, in 2019 zei Hathaway bijvoorbeeld tijdens het programma 'Watch What Happens Live': "Er is een script voor de derde film... Ik wil het doen. Julie Andrews wil het doen. Debra Martin Chase, onze producer, wil het doen. We willen allemaal dat het gebeurt. Het is alleen dat we het niet willen tenzij het perfect is omdat we er net zoveel van houden als jullie. Het is net zo belangrijk voor ons als voor jullie, en we willen niets uitbrengen voordat het klaar is, maar we werken eraan, dus..."

Volgens verschillende bronnen krijgt dit project dus stilaan meer vorm, al is de releasedatum niet voor meteen. Maar als we achttien jaar kunnen wachten, lukt een poosje langer ook wel. In de tussentijd zijn er altijd de twee originele films die we opnieuw kunnen bekijken, en herbekijken, en herbekijken...

LEES OOK: De nieuwe lading kerstfilms op Netflix om al in de feeststemming te komen