GOESTE : culinair genieten in Knokke-Heist

Gepubliceerd op 20 oktober 2022 door ELLE Partner
GOESTE : culinair genieten in Knokke-Heist ©Toerisme Knokke-Heist

Noteer het alvast in je agenda: van 3 tot 13 november vindt in Knokke-Heist de derde editie van Goeste plaats. Deze niet-te-missen culinaire belevingsweek zet de smakelijke troeven van de kustgemeente in de kijker en verrast dit jaar met een vingerlikkend aanbod.

Het culinair festival Goeste, dat wordt georganiseerd in samenwerking met ELLE Eten, wil de horeca in de bloemetjes zetten en zowel de bewoners als de bezoekers van de mooiste badplaats van België de drank-en eetgelegenheden van de gemeente laten herontdekken.

Op het programma

Verwacht je tijdens de culinaire tiendaagse aan een aantal leuke extra’s bij de deelnemende restaurants zoals een persoonlijke kennismaking met de chef, een streepje livemuziek of een complementair glaasje bubbels. Bovendien kan je dit jaar ook deelnemen aan een van de gastronomische gidsbeurten met als kers op de taart een belevingsmenu in een van de eetgelegenheden.

Toerisme Knokke-Heist - Goeste
©Toerisme Knokke-Heist

Van snackbar tot toprestaurant

De lijst van deelnemende restaurants is uitgebreid en gevarieerd en kan je binnenkort ontdekken op mykh.be/goeste. Voorlopig kunnen we al een tipje van de sluier lichten en verklappen dat gevestigde waarden als Klein Amsterdam, Livingroom 102, La Réserve, The Memlinc, Il Rialto en Pinot deelnemen aan het culinair festival. Reserveren gebeurt rechtstreeks bij de restaurants zelf met de vermelding van Goeste.

Klein Amsterdam, Kustlaan 133 - Het Zoute

Gelegen in het hart van Knokke-Heist met een panoramisch uitzicht op het Albertplein of het 'm'as-tu vu-plein', staat Klein Amsterdam bekend om zijn beroemde rcôte à l'os, fondue bourguignonne, op de huid gekookte kabeljauw en zwezerik.

BELEVINGSMENU:

  • Glas cava
  • Gegratineerde oesters of natuur of 1/2 gegrilde kreeft of krokant gebakken coquilles & foie gras
  • Kalfszwezerik met groene asperges of duo van kabeljauw en tarbot of parelhoen met appels
  • Irish coffee of sabayon met ijs

Livingroom 102Sluisstraat 102 - Westkapelle

Op zoek naar een gezellige brasserie waar je je thuis voelt? Dan bent je bij Livingroom 102 aan het juiste adres! Dit gebouw met sterk karakter is de perfecte plek om te eten of te drinken in een ontspannen sfeer.

BELEVINGSMENU:

  • Kaviaar Discovery Menu

La RéserveElizabetlaan 160 - Knokke-Heist

Geniet van een ongeëvenaarde rust in een luxueus kader aan de Belgische kust. Het prestigieuze Resort La Réserve bevindt zich op de Elizabetlaan, op slechts 300 m van de eerste zandkorrels van de Noordzee, vlakbij de oevers van het Zegemeer.

BELEVINGSMENU:

  • Ravioli van wilde paddenstoelen, jus van gevogelte, gekonfijte Bekegemse foie gras, parmezaanse koek
  • Noordzeetongfilet, aardappelmousseline, jonge prei, oesterzwammen, grijze garnalen, karnemelkschuim
  • Taart tatin, peren, noten, bourbon vanille

The MemlincElizabetlaan 2 - Het Zoute

Een zakendiner gepland? Of een aperitiefje met de vrienden? Bij de Bistro in The Memlinc Hotel kun je terecht voor tapas of klassieke gerechten. The Memlinc is 7 dagen per week geopend van 11.00 tot 23.00 uur, en de ideale plek voor elke gelegenheid.

BELEVINGSMENU:

  • Foie gras escalope met Liefmans bier
  • Kabeljauw met grijze garnalenragout, witte wijnsaus met Brugs bier
  • Parfait met speculaas

Il RialtoZeedijk-Albertstrand 580 - Knokke-Heist

Il Rialto is ongetwijfeld een van de beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen, en combineert de specialiteiten van 'tutta Italia' in een volledige menukaart. Laat je culinair verwennen en proef het authentieke Italië!

BELEVINGSMENU:

  • Verrassingsmenu

PinotLippenslaan 139 - Knokke-Heist

Ontdek dé Pinot-schat die achterin de wijnwinkel verborgen ligt: een eerlijk eetconcept vol plezier en smaak. Lunch of afhaalmaaltijd? Kom en proef! Bij Pinot gaat het om het product en de smaak, pittig en met veel passie.

BELEVINGSMENU:

  • Bonito (vis)
  • Lunch van de dag
  • Tiramisu

Meer weten over het programma? Bezoek mykh.be/goeste, het toerismekantoor van Knokke-Heist (Zeedijk-Knokke 660, 8300 Knokke-Heist) of één van de deelnemende restaurants om de Goeste-brochure af te halen.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Toerisme Knokke-Heist.

Mykh.be/goeste 

LEES OOK :
Café Costume voor iedereen: "de scheidingslijn tussen man en vrouw vervaagt in onze collecties"
Win een duo-ticket voor THE 80s ARE HERE: The Party
WOMEN CODE FESTIVAL: OF HOE VROUWEN DE TECHNOLOGIE VEROVEREN