We love: de nieuwe Espresso Collection van KitchenAid

Geüpdatet op 13 september 2022 door ELLE Partner
We love: de nieuwe Espresso Collection van KitchenAid ©KitchenAid

Koffieliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de gloednieuwe ‘Espresso Collection’ van KitchenAid. De Espressomachine en Bonenmaler zien er niet alleen leuk uit maar maken bovendien het creëren van het perfecte kopje koffie kinderspel.

Droom je ervan om thuis zelf een authentieke espresso, romige Cappuccino of robuuste doppio te kunnen bereiden als een echte barista? Dat kan vanaf nu met behulp van de Bonenmaler én de Espressomachine van KitchenAid.

3 redenen waarom wij de KitchenAid Espresso Collection in huis willen halen :

 1. Maalgraaddosering

Het bereiden van lekkere koffie begint ongetwijfeld bij de bonen. En daarmee bedoelen we niet alleen de kwaliteit van de bonen maar ook de manier waarop deze gemalen worden. De KitchenAid Bonenmaler met Automatic Smart Dosing Technology past de maalduur aan op basis van de maalgrootte, van grof gemalen voor Cold Brew tot fijn gemalen voor Espresso. Op die manier verzeker je je bij het tampen van de perfecte dosering.

 1. Tamping

In barista-taal betekent ‘tampen’ het aandrukken van de gemalen koffie in de filter, een cruciale stap bij de bereiding van de ideale espresso. De portafilter van de KitchenAid Espressomachine beschikt over een portafilter met vlakke bodem die gemakkelijk te hanteren is. Zo word jij in een mum van tijd een echte tamping-expert!

KitchenAid - Espressomachine - koffie
©KitchenAid Espressomachine
 1. Temperatuur

Tenslotte is het belangrijk dat het water waarmee je je espresso bereidt nét de juiste temperatuur bedraagt. Dat verzekert de KitchenAid Espressomachine door de watertemperatuur zowel vóór als na het doorlopen van de boiler te meten met zijn dubbele temperatuursensoren.

Recept: zo creëer je de perfecte Latte Macchiato

Latte Macchiato - KitchenAid - koffie
©Latte Macchiato - KitchenAid

Wil je thuis zelf aan de slag? Volg dan dit recept om de perfecte Latte Macchiato te leren maken, voor jezelf of voor je gasten. Een Latte Macchiato vormt het perfecte huwelijke tussen een rijke espresso, warme melk en romig melkschuim. Dit zijn dezelfde ingrediënten als een Capuccino, maar dan in een andere volgorde toegevoegd. Het resultaat? Een heerlijke kop koffie met drie mooie lagen.

Ingrediënten

 • 130 ml melk
  Tip: Voor een zuivelvrije optie kun je havermelk gebruiken.
 • 1 scheut espresso (25 ml)
 • Optioneel: cacao- of kaneelpoeder (naar smaak)
 • Optioneel: suiker (naar smaak)

Bereiding

 1. Schuim de melk op tot een "microschuim" dat bijna dubbel zo groot is als het volume van de oorspronkelijke melk, met behulp van het stoompijpje
 2. Bereid de espresso in je favoriete kopje.
 3. Giet de melk in een hoog, hittebestendig glas en gebruik een lepel om te voorkomen dat het schuim erin valt. Zodra de melk is opgeschonken, schep je het schuim erop.
 4. Giet het shotje Espresso voorzichtig in het midden van de opgeschuimde melk. Giet voorzichtig, zodat er een laagje espresso onder het schuim ontstaat, zonder dat het zich in de warme melk mengt.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met KitchenAid.

KitchenAid.com

LEES OOK :
Zo style je een korset, het meest sexy item van dit seizoen
WEDSTRIJD DOG CHEF: LAAT JE HOND SMULLEN VAN PLEZIER!
De voordelen van natuurstenen: Nasoha organiseert een fototentoonstelling