Recept: Filipijnse Longanisa worstjes van Humphrey

Rate this post
Geüpdatet op 2 augustus 2022 Druk het recept af door Lore Ginneberge
  • Lunch/Diner
  • 15 mn
  • 5 mn
  • 3 tot 5 stuks
  • Easy
Recept: Filipijnse Longanisa worstjes van Humphrey

Longanisa, een gerecht op basis van varkensworst, wordt in de Filipijnen gegeten met rijst en een ei of bij het ontbijt.

Ingrediënten

  • 250 g varkensgehakt 
  • 2 theelepels grof zout
  • 4 theelepels bruine suiker
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 4 g knoflook
  • 4 theelepels maizena
  • 4 theelepels sojasaus
  • 2 theelepels kokosazijn  
  • 1 eetlepel water
  • 2 theelepels olijfolie

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de longanisa in een mengkom.
  2. Maak worsten met je handen. Reken 50 g voor een miniworstje of 100 g voor een normale portie.
  3. Bak ze in een pan. Geef ze een mooi kleurtje, karamelliseer ze licht en plaats de porties van 50 g daarna 5 min in een voorverwarmde oven op 200 °C. Bij de porties van 100 g duurt de baktijd 8 min.
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor