Dit detail verklapte al wie er zou sterven in de finale van ‘Stranger Things’ seizoen 4

Gepubliceerd op 8 juli 2022 door Lore Ginneberge
Dit detail verklapte al wie er zou sterven in de finale van ‘Stranger Things’ seizoen 4

Dat de laatste aflevering van 'Stranger Things' seizoen 4 minstens één dode zou opleveren, stond in de sterren geschreven. Maar dankzij dit detail konden slimme kijkers al achterhalen wie Vecna's slachtoffer zou worden...

Opgelet: spoilers van de seizoensfinale van 'Stranger Things'!

Wie is er gestorven in 'Stranger Things' seizoen 4?

Het hoeft niet te verbazen dat er slachtoffers zijn gevallen tijdens de spannende laatste aflevering van 'Stranger Things' seizoen 4. Kijkers speculeerden dat El haar leven zou opofferen, anderen vreesden dat de heldhaftige Steve het niet ging redden... Maar uiteindelijk moest de stoere-maar-stiekem-aardige Eddie het mijn zijn leven bekopen. Hoewel Eddie pas dit seizoen aan de vriendengroep werd toegevoegd, speelde hij vanaf aflevering 1 een belangrijke rol in het bestrijden van slechterik Vecna. Bovendien waren zijn humor, onmiskenbare eighties stijl en aandoenlijke vriendschap met Dustin een waardevolle toevoeging aan de serie.

Als lid van de Hellfire Club en dankzij z'n typerende look, moest Eddie het van bij het begin opnemen tegen de bewoners van Hawkins. De hele menigte verdacht hem van de moord op cheerleader Chrissie, waardoor Ed zowat negen afleveringen lang op de vlucht was. Ironisch genoeg valt net Ed ten prooi aan het monster Vecna, na een heldhaftige strijd tegen diens kwaadaardige vleermuizen.

De dood van Eddie voorspeld

Maar kwam zijn dood wel als een verrassing? Het is algemeen geweten dat de Duffer Brothers, makers van de serie, graag kleine hints droppen voor ultra-oplettende kijkers. En die kijkers merkten op dat Eddie's lot al veel eerder kenbaar werd gemaakt. In aflevering één poseert het personage met gekruiste armen, waardoor zijn tattoo's goed zichtbaar zijn. En wat blijkt? Een van de tatoeages toont... een vleermuis! Een aankondiging van zijn dood? Alleen de Duffer broers kunnen het met zekerheid zeggen, maar in 'Stranger Things' is er niet zoiets als toeval.

Joseph Quinn, de acteur die de rol van Eddie vertolkt, zegt over de dood van zijn personage aan de LA Times dat "er een begin, een midden en een einde aan de vertelboog van het personage is" en dat hij zich "erg geraakt voelt door hoe warm Eddie onthaald werd door fans."