Hotspots: eten, slapen en shoppen in Williamsburg, Brooklyn

Geüpdatet op 20 juni 2022 door Lore Ginneberge
Hotspots: eten, slapen en shoppen in Williamsburg, Brooklyn

Geen citytrip naar New York is compleet zonder een bezoek aan Williamsburg, de meest trendy wijk van Brooklyn. Deze restaurants, winkels en cafés moeten op je bucketlist.

Unieke parfums: D.S. & Durga

Voor al wie gek is op unieke parfums is een stop bij D.S & Durga verplicht. Dit Brooklyn based-parfumlabel werkt los van trends of genders, maar focust in plaats daarvan op nichegeuren die herinneringen, plaatsen en emoties oproepen. Geen plaats meer in je reiskoffer? Verwen jezelf met de parfumolies in meeneemformaat, een sampleset met je favoriete geuren of de autoparfums als ultiem souvenir.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door D.S. & DURGA (@dsanddurga)

Adres: 126 N 6th St, Brooklyn, NY 11249,

Cozy bistro: Jack's Wife Freda

Jack's Wife Freda telt inmiddels vier vestigingen verspreid over New York, waaronder eentje in Williamsburg. Een gemoedelijke plek met lange tafels en een gezellig terras op de straatkant waar je de hele dag kunt eten. De sfeer en menu zweeft tussen een Amerikaanse diner en een Franse bistro, met gezonde opties als salades of een avocadosandwich met tomatenjam, maar ook zondige lekkernijen als spiced cheesecake.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jack’s Wife Freda (@jackswifefreda)

Adres: 258 Wythe Ave, Brooklyn, NY 11249

Fancy diner: Maison Premiere

Voor een ultraromantische tête-à-tête met oesters of om iets te vieren met vrienden aan de bar: Maison Premiere, dat doet denken aan een hotelbar uit het New Orleans van weleer, is er voor alle speciale gelegenheden. Op het menu staan allerlei visspecialiteiten als 'Oysters Rockefeller' en gestoomde mantelschelpen. Daar horen heerlijke wijnen en vakkundig geshakete cocktails bij. Reserveren is een must!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MAISON PREMIERE (@maisonpremiere)

Adres: 298 Bedford Ave, Brooklyn, NY 11249

Bites & drinks: Hole in the Wall

De centraal gelegen Bedford Avenue in Williamsburg heeft nog vele andere culinaire toppers, waaronder Hole in the Wall. Van brunch tot happy hour en diner, dit restaurant verwelkomt je de hele dag voor bites & drinks. Het menu verandert volgens de seizoenen en de cocktails wisselen tussen klassiek en gedurfd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hole In The Wall (@holeinthewall)

Adres: 292 Bedford Ave, Brooklyn, NY 11249

Comfortfood: Gertie

Voor Joods-geïnspireerd comfortfood ben je bij Gertie aan het juiste adres. Vers gebakken bagels en gebak, een espressobar of nostalgische cocktails... Loopt het water je al in de mond? Behalve dat Gertie een gezellige plek is, geeft het restaurant ook om haar buurt en de mensen die er leven. De ondernemers achter dit adresje schenken wekelijks voedsel aan minderbedeelden en werken samen met verschillende maatschappelijke organisaties.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gertie (@gertienyc)

Adres: 357 Grand St, Brooklyn, NY 11211

Authentieke donuts: Peter Pan Pastry & Donut Shop

Voor waanzinnig lekkere, kraakverse donuts in een waaier aan smaken passeer je bij Peter Pan. Deze piepkleine donutshop voorziet locals al meer dan zestig jaar van bagels, muffins en donuts. De rij is vaak lang, maar de service is snel en de donuts (boston cream, red velvet, white cream coconut...) zijn het helemaal waard.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jean 🇩🇴 | NY Foodie (@jeaneatz)

Adres: 727 Manhattan Ave, Brooklyn, NY 11222

Koffie en dessert: Butler

Op zoek naar een échte croissant, een cruffin of ander origineel dessertje? Butler biedt behalve heerlijke koffie (to go) ook restaurantwaardige desserts en ontbijtopties. Kom er lekker lui brunchen in het weekend of wat werk verzetten tijdens de week, net als de vaste gasten uit de buurt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Butler (@butlerbakeshop)

Adres: 95 S 5th St, Brooklyn, NY 11249

Pasta en wijn: D.O.C Wine Bar

Tijdelijk genoeg van burgers en bagels? Brooklyn is van alle markten thuis, en voor de beste Italiaanse ervaring moet je naar D.O.C Wine Bar. Binnen lijkt het alsof je in de woonkamer bent beland van een Italiaanse nonna uit Sardinië en in de zomer is het heerlijk vertoeven op de patio. De verse pastagerechten zijn zo authentiek als maar kan, een stevige wijnkaart maakt de ervaring compleet.

Adres: 83 N 7th St, Brooklyn, NY 11249

Giga foodmarket: Smorgasburg

Tijdens de zomer (doorgaans vanaf juni) is Williamsburg nog een hotspot rijker, want dan strijkt de Smorgasburg foodmarket er elke zaterdag neer. Je proeft er lekkers uit alle uithoeken van de wereld met eersteklas zicht op de East River - en de skyline natuurlijk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Smorgasburg (@smorgasburg)

Adres: Marsha P. Johnson State Park, 90 Kent Ave, Brooklyn, NY 11249

Overnachten: Wythe hotel

Dit is Brooklyn op z'n best: van een oude fabriek naar ultieme hotspot met industrieel DNA. Wythe Hotel heeft de typische Brooklyn-chique kamers met bakstenen muren en metershoge ramen (dat uitzicht!), een restaurant met Instagramwaardig interieur en tijdelijke tentoonstelling van lokale artiesten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wythe Hotel (@wythehotel)

Adres: 80 Wythe Ave, Brooklyn, NY 11249

LEES OOK: 8 designer restaurants voor een stijlvol diner of high tea