SOS gevoelige huid: zo versterk je je huidbarrière

Geüpdatet op 11 mei 2022 door ELLE Partner
SOS gevoelige huid: zo versterk je je huidbarrière

Jeuk, tintelingen, een trekkerig gevoel… Steeds meer mensen kampen met een gevoelige huid. Maar hoewel er heel wat oplossingen voorhanden zijn, pakken weinig verzorgingsproducten de echte oorzaak aan.

Hoe kan je niet alleen symptomen verlichten, maar de huid ook sterker maken door haar uit die beschermingsbubbel te halen? Bioderma komt met een oplossing in de vorm van twee nieuwe Sensibio Defensive crèmes met Defensieve Technologie, goedgekeurd door dermatologen en apothekers.

De oorzaken van een gevoelige huid

Uit onderzoek van het Bioderma Laboratorium blijkt dat een gevoelige huid zowel op natuurlijke wijze kan ontstaan, of als gevolg van levensstijl. Ook verschillen de symptomen erg, al hebben ze allemaal een impact op de levenskwaliteit. Om verlichting te bieden aan elke gevoelige huid - los van de oorsprong, de intensiteit of klachten, ontwikkelde Bioderma de nieuwe Defensive Technologie. Deze innovatie pakt de oorzaken van een gevoelige huid aan om huidreacties, oxidatieve stress en veranderingen in de barrièrefunctie te voorkomen en leert de huid zichzelf te verdedigen.

97% van de ondervraagden zei dat hun huid zich beter verdedigde tegen invloeden van binnen-en buitenaf.*

"Meestal beschermen de verzorgingsproducten, specifiek voor de gevoelige huid, alsof ze in een luchtbel is geplaatst, geïsoleerd van haar natuurlijke omgeving. De huid wordt gekalmeerd, maar kan na enige tijd haar aanpassingsvermogen verliezen. Vandaar dat het belangrijk is om, in plaats van de huid te overbeschermen, haar te helpen om zich goed te verdedigen." Aurélie Guyoux, Hoofd R&D bij NAOS

Sensibio Defensive en Sensibio Defensive Rich

Een stabiele en sterke huid, we willen het allemaal. De Sensibio Defensive formule van Bioderma komt in een lichte en rijke variant en is geïnspireerd op de eigen biologie van de huid. Sensibio Defensive heeft een lichte en verfrissende textuur die snel in de huid dringt en haar helpt om perfect gehydrateerd te blijven. Sensibio Defensive Rich biedt een iets dikkere en meer voedende textuur. Ze kalmeert de huid meteen en biedt extra hydratatie.

Deze twee producten, die geen plakkerig gevoel achterlaten, zijn geformuleerd voor de meer reactieve huid en worden dus goed getolereerd.

Bioderma cremes

Kalmerende en versterkende ingrediënten

De twee crèmes bevatten onder meer vitamine E en Carnosine, van nature aanwezig in de huid, die haar beschermen tegen vrije radicalen. Tetrapeptide-10 zorgt dan weer voor een sterkere barrièrefunctie terwijl rode sali een sterk kalmerende en dubbele anti-inflammatoire werking heeft. Gevolg? De huid is gekalmeerd, gehydrateerd en krijgt eindelijk de kracht om zichzelf te verdedigen tegen invloeden van binnen- en buitenaf.

 

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Bioderma.
www.bioderma.be

*Klinische studie op 32 proefpersonen

LEES OOK:

Wedstrijd: maak kans op de samsung galaxy watch4 inclusief items van de samsung x arte collab 

Getest: een vegan haarserum dat je lokken's nachts herstelt

Trendy en betaalbare adressen in Milaan waar het ELLE-ModeTeam eet