Deze keukentrends maken je dagelijkse leven makkelijker

Geüpdatet op 25 maart 2022 door ELLE Partner
Deze keukentrends maken je dagelijkse leven makkelijker ©Grohe

De afgelopen twee jaar hebben ons doen beseffen hoe belangrijk een woning is waar je je thuis voelt, maar die ook past bij onze waarden en het hectische leven van elke dag.

Keukens spelen daarbij een steeds belangrijkere rol, voor het bereiden van gezonde maaltijden en het ontvangen van gasten, maar ook om samen huiswerk te maken of te ontspannen. Hoe vertaalt zich dat in keukentrends? Badkamer- en keukenspecialist GROHE onderscheidt enkele tendensen en biedt oplossingen op maat.

Een groene keuken

We gaan op zoek naar duurzamere oplossingen voor onze kleding en wagens, maar ook voor onze keukens. Herbruikbare plastic doosjes, glazen potten of compostbakjes ken je waarschijnlijk al, maar wist je dat ook je kraan duurzamer kan? Dankzij het slimme GROHE Blue watersysteem bespaar je tijd, ruimte en grondstoffen. Met één druk op de knop transformeer je kraanwater in gefilterd, gekoeld, plat, lichtbruisend of bruisend water. De ultramoderne filtertechnologie verwijdert alle onzuiverheden en zorgt zo voor een lekkere, schone waterkwaliteit. Zelfs koffie en thee zullen beter smaken - dankzij de GROHE Blue filtertechnologie kan elk aroma zich optimaal ontwikkelen. Dankzij GROHE Blue kun je transformeren naar een plasticflesvrij huishouden, wat een positieve impact heeft op de CO2-voetafdruk - elke liter water van GROHE Blue creëert tot 61% minder CO2-uitstoot in vergelijking met gebotteld water.

De keuken als ontspanningsruimte

Tijd is kostbaar en in het drukke leven van alledag zijn er maar weinig momenten waarop je bewust kan genieten. Geen wonder dat zelfzorg en me-time zo'n belangrijke thema's zijn geworden! Hoe vertaal je dat dat dagelijkse zenmoment naar de keuken? Tussen het ontsmetten van babyflesjes, het koken van pastawater en het zetten van een broodnodig kopje koffie lijkt er amper tijd om tot rust te komen. Maar wat als je dat allemaal zou kunnen met een enkele druk op de knop? GROHE Red kranen leveren gefilterd water dat is verwarmd tot 100°C voor een uitzonderlijke smaakervaring - wanneer je het maar nodig hebt. Je neemt alleen de exacte hoeveelheid warm water die je nodig hebt, dus je bespaart op water- en energieverbruik. En omdat veiligheid de eerste prioriteit is, worden GROHE Red kranen geleverd met een uniek, TÜV-gecertificeerd kinderslot en veiligheidsfunctie. Je elimineert het wachten tot het water kookt en hebt dus meer tijd om samen te genieten!

GROHE Experience Center

Benieuwd naar de laatste trends en producten? Maak kennis met alle oplossingen in het gloednieuwe GROHE Experience Center in Zaventem. Deze belevingsshowroom dompelt je onder in de meest vernieuwende badkamer- en keukenconcepten en toont je welk verhaal er achter het merk schuilt. Ter plaatse kan je het uitgebreide productassortiment bekijken, voelen en testen.  Zo ontdek je bijvoorbeeld de duurzame wereld van GROHE, producten en productieprocessen die op allerlei manieren bijdragen aan het verminderen van de ecologische voetafdruk. Van architect en designliefhebber tot minimalist: het GROHE Experience Center is er voor iedereen.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Grohe.
www.grohe.be

LEES OOK:
Horoscoop 2022: Jouw voorspellingen voor 14 tot 20 maart
Shop onze selectie cream blush voor een natuurlijke blos
Hotspot: Yokoso in Gent laat je zelf samengestelde sushi rollen door robots