Chefs van Comme Chez Soi en The Jane openen pop-uprestaurant Table 58 met zicht op Atomium

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Lore Ginneberge
Chefs van Comme Chez Soi en The Jane openen pop-uprestaurant Table 58 met zicht op Atomium David Olkarny

Rooftops zijn er genoeg in België, maar een sterrenmaaltijd met zicht op het Atomium? Dat krijg je - slechts enkele maanden - alleen bij restaurant Table 58.

Zelfs wie regelmatig aan de Brusselse Heizel passeert, zal nog nooit de moeite genomen hebben om naar het dak van de paleizen te kijken. Het is pas wanneer je je op de achtste verdieping van Paleis 5 bevindt, dat je beseft wat een spectaculair uitzicht dat geeft. De rooftop was zo verborgen, dat zelfs directeur Food & Beverages bij Brussels Expo Saddek de Ree van zijn stoel viel van verbazing. Het zou zonde zijn om zo'n adembenemende ruimte niet te benutten, vandaar het idee achter Table 58. De naam verwijst naar de oorspronkelijke functie van het paleis, dat een centraal onderdeel vormde van de befaamde wereldtentoonstelling in datzelfde jaar.

table 58 restaurant Brussel
Table 58 bevindt zich op het dak van Paleis 5 in Brussel - David Olkarny

Een tweede unieke factor, behalve de dankbare locatie, is de samenwerking tussen twee sterrenchefs. Nick Bril (The Jane**) en Lionel Rigolet (Comme Chez Soi**) bundelen hun krachten voor een vijfgangenmenu dat in het midden van de periode zal wisselen. De experimentele keuken van de Nederlandstalige Nick en de klassieke kookkunsten van de Franstalige Lionel komen er harmonieus samen. Waarom een efemeer concept oprichten, als beide koks hun handen vol hebben met hun respectievelijke restaurants? Nick Bril gelooft duidelijk in de kracht van collabs: "We zitten in een tijd van samenwerkingen", aldus de chef met Zeeuwse roots. "Jezelf afschermen is niet meer van nu. Collabs zijn een manier om je markt te verbreden. We zijn twee verschillende chefs, we spreken een andere taal, we moesten soms met handen en voeten uitleggen wat we wilden, maar eten is iets wat ons verbindt."

table 58 restaurant brussel
Chefs Nick Bril, Thibault Granville en Lionel Rigolet

België boven

De liefde voor ons Belgenland komt bij je binnen dankzij het uitzicht, maar spreekt ook uit de verschillende gerechten, bedacht door Lionel en Nick en uitgevoerd door chef Thibault Granville en zijn team.

restaurant Brussel
chef Thibault Granville aan het werk in de pop-upkeuken - David Olkarny

Zo krijg je als amus een 'tomate crevettes' van Nick Bril voorgeschoteld in een delicate tartelette. Afsluiten doe je dan weer met een dessert van Lionel met Belgische aardbeien -  de allereerste van het seizoen! -  vergezeld van rabarber, yuzu en limoen. De lokale ingrediënten worden aangevuld met Zeeuwse oester, Chutoro tonijn en Aziatische kruisdisteloesterzwam in elegante smaakbommetjes.

restaurant Nick Bril
De tartelette met tomate crevettes van Nick Bril - Pieter D'Hoop

Om deze beleving te ervaren, is wel wat moed nodig. Het pop-uprestaurant bevindt zich op het achtste verdiep van Paleis 5, en om dat te bereiken moet je eerst flink wat trappen trotseren. Gelukkig werd aan alles gedacht, want halfweg wacht je een ober op met shots 'voor extra courage' en een doekje om zweetdruppels weg te deppen. Maar we kunnen je met zekerheid zeggen: eens je de eerste hap naar binnen werkt, nog onder de indruk van die negen glimmende bollen, ben je dat allemaal vergeten.

table 58
Het uitzicht aan je tafeltje - Pieter D'Hoop

Table 58 is van 15 maart tot eind juni 2022 open voor een vijfgangenlunch of -diner aan €175.  Info en reserveringen via table58.be

LEES OOK: Getest: gastronomisch restaurant Barge, een nieuwe parel voor Brussel