Van Rihanna tot Nirvana: dit wordt de soundtrack van Bridgerton seizoen 2

Gepubliceerd op 9 maart 2022 door Lore Ginneberge
Van Rihanna tot Nirvana: dit wordt de soundtrack van Bridgerton seizoen 2 Netflix

De weelderige empirejurken en dramatische plotlijnen, maar ook de popnummers in een klassiek jasje is wat 'Bridgerton' zo iconisch maakt. Benieuwd welke songs je in seizoen 2 zal herkennen? We lichten een tipje van de sluier...

Popnummers in een klassieke remix

Het is al even geleden dat het eerste seizoen (dat je vast gebinged hebt) uitkwam op Netflix. Je herinnert je misschien nog het eerste nummer dat voor een verrassing zorgde, want klonk het niet verdacht veel als Ariana Grandes 'thank u, next'? Na enkele afleveringen bleek het een terugkerend thema: producent Shonda Rhimes liet Taylor Swift, Billie Eilish en Shawn Mendes in een klassiek jasje verpakken voor een vervreemdend maar vermakelijk effect. Het herkennen van de nummers is een leuke extraatje voor de kijker, en bovendien dienen de songs ook echt het verhaal. Zo werd 'thank u, next' opgevoerd door een strijkerskwartet op het bal waar Daphne maar geen geschikte huwelijkskandidaat leek te vinden.

bridgerton seizoen 2 soundtrack
Netflix

De soundtrack in Bridgerton seizoen 2

In aanloop naar seizoen 2 verklapt Netflix al enkele nummers. En we kunnen je al zeggen dat de Bridgerton soundtrack héél gevarieerd wordt, want zowel Nirvana als Rihanna passeren de revue.

  • P!nk met 'What About Us'
  • Calvin Harris en Disciples  met 'How Deep Is Your Love'
  • Miley Cyrus met 'Wrecking Ball'
  • Nirvana met 'Stay Away'
  • Madonna met 'Material Girl'
  • Rihanna met 'Diamonds'
  • Robyn met 'Dancing on My Own'
  • Alanis Morissette met 'You Oughta Know'
  • Kabhi Khushi Kabhie Gham
  • Harry Styles met 'Sign of the Times'

Sommige artiesten haalden de lijst net niet, maar staan nog op Music Supervisor Justin Kamps' radar. Daartussen zitten onder meer Doja Cat, Dua Lipa, en Olivia Rodrigo. "Ik was een grote fan van het Olivia Rodrigo album 'Sour' dit afgelopen jaar. En daar staan een aantal nummers op die ik er gewoon heel graag in zou willen hebben," zegt Kamps aan Tudum. "Ik hou echt van het nummer 'Happier'. Ik vond dat zo'n mooi en droevig nummer. Ik weet niet of de juiste situatie zich daarvoor zou aandienen, maar ik denk dat het geweldig zou zijn, of 'Traitor'. We hebben dit seizoen een aantal Olivia Rodrigo strijkerscovers gekregen, maar we hebben er gewoon niet de juiste plek voor gevonden. Dus, dat is iets wat ik graag zou opnemen omdat ik denk dat haar songwriting geweldig is en het zorgt voor een aantal prachtige strijkkwartet versies." Gelukkig zijn er nog seizoen 3 en 4!

'Bridgerton' seizoen 2 vershijnt op 25 maart 2022 op Netflix.

LEES OOK: Exclusief: Phoebe Dynevor verklapt haar haargeheimen en mening over de Bridgerton kapsels