Exclusief: Phoebe Dynevor verklapt haar haargeheimen en mening over de Bridgerton kapsels

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
Exclusief: Phoebe Dynevor verklapt haar haargeheimen en mening over de Bridgerton kapsels

De hitserie 'Bridgerton' katapulteerde Phoebe Dynevor naar het sterrendom, maar nu is het aan de actrice om haar eigen verhaal te vertellen. Ze doet dat onder andere als 'Advocate for Positive Change' voor het eco haarmerk weDo/. Samen willen ze bewustzijn creëren en een positieve indruk nalaten op de planeet.

We spraken Phoebe vlak na de grote lancering van haar eerste weDo/ campagne. Over haar nieuwe rol als 'advocate', haar haarroutine en -  wat anders - over 'Bridgerton'.

We moeten het eerst hebben over 'Bridgerton'. Je kapsel in de reeks maakte namelijk heel wat reacties los. Wat vond je zelf van de baby bangs en had je die commotie verwacht?

“Ik hoorde inderdaad dat er gemengde reacties kwamen op Daphne’s haar, maar ik vond het geweldig. Marc, onze head of makeup in seizoen 1, inspireerde zich heel erg op de korte pony die Audrey Hepburn droeg in ‘War and Peace’. Wat ik me destijds alleen niet realiseerde, is dat enkel Audrey wegkomt met die kleine froufrou. (lacht) Maar ik vond het echt passen bij Daphne, het maakte deel uit van haar karakter voor mij. In het tweede seizoen heeft ze nog steeds een pony, maar een iets langere. Daar zullen mensen hopelijk minder verontwaardigd over zijn. Gelukkig is het maar een pruik.”

Welk icoon zou je graag vertolken, puur omwille van de beauty looks?

“Audrey! Zij is mijn beauty-icoon. Er zijn nog zoveel karakters die ik wil spelen, maar Audrey is echt iconisch op vlak van schoonheid, stijl en elegantie.”

Je wordt vaak gespot met verschillende kapsels en haartinten. Waardoor laat je je inspireren?

“De tint verandert puur omdat rood zo moeilijk is om te onderhouden! Als ik het laat kleuren ziet het er telkens weer anders uit. Momenteel ligt het heel dicht bij mijn natuurlijke haarkleur, maar ik moet het binnenkort mogelijks kleuren voor een filmrol. Het blijft dus nooit hetzelfde.”

Vind je het oké om je haar te veranderen voor een rol?

“Absoluut, maar ik houd nog het meest van pruiken. Dan hoef ik mijn haar niet te vaak te wassen. (lacht) Ik speelde mee in een aantal historische films en series het afgelopen jaar, waardoor ik vaak pruiken kon dragen. Dit jaar speel ik meer moderne verhalen, dus zal ik mijn eigen haar moeten gebruiken, helaas.

Je bent de eerste ambassadrice van het duurzame merk weDo/. Wat maakt het zo’n goede match?

“Ik startte enkele jaren geleden met plantaardig eten om gezondheidsredenen en leerde zo meer over de impact op het milieu. Ik probeer in het dagelijks leven zoveel mogelijk plastic te vermijden, wat soms makkelijker gezegd is dan gedaan. Maar bewust zijn van onze impact op het milieu en de keuzes die we maken is belangrijk. Een partnerschap met weDo/ maakt daar voor mij deel van uit omdat ik help met bewustmaking. Naast het verkopen van producten, draagt het merk namelijk een belangrijke boodschap uit. Voor mij dus het gedroomde partnerschap.”

daphne bridgerton Phoebe Dynevor

Ik geloof dat weDo/ naast bewuste consumenten ook veel jongeren aantrekt, omdat die sowieso al bezig zijn met duurzaamheid. Hoe voelt het om een voorbeeld te zijn voor de jongere generatie?  

“Ik ben enorm vereerd, de jongere generatie is de toekomst! Tenzij we ons gedrag extreem aanpassen, ziet het er het niet zo goed uit voor het milieu. Hoe meer we deze boodschap kunnen doorgeven aan de jongere generatie - maar ook aan de huidige - hoe meer impact we kunnen maken. Ik hoop dat de producten iedereen kunnen helpen om zijn steentje bij te dragen.”

Wat is een goed product uit de weDo/ lijn om het merk te leren kennen?

“De Moisturizing Day Cream is goed, net als de shampoo en conditioner. weDo/ heeft ook een goede Protect Balm die je zowel op je lippen als op je haarpunten kunt gebruiken. Dat vind ik zo leuk, dat de producten meerdere functies hebben. Voor iemand die zoveel reist als ik is het handig om licht te kunnen pakken.”

Protect Balm, weDo/

Shop hier

Hoe houd jij je haar dagelijks gezond?

“Ik breng de Moisturizing Day Cream aan op de puntjes om ze zachter te maken. De No Plastic Shampoo Bar is ook geweldig, en je doet tegelijk iets goeds voor het milieu. Ik gebruik ook zo weinig mogelijk hitte om mijn lokken gezond te houden.”

Was het moeilijk om te veranderen naar vaste shampoo?

“Ik gebruikte al jaren geen sulfaten in mijn haar, dus de switch was niet heel groot. Het is inderdaad een andere ervaring die wat tijd vraagt om aan te wennen, maar nu vind ik het veel sneller in gebruik en handiger om overal mee naartoe te nemen.”

Je werkt samen met verschillende getalenteerde haarstylisten. Is er een tip die je van hen leerde?

“Ja, om mijn haar te sparen van hitte wanneer ik niet aan het werk ben. En om het gezond te houden met natuurlijke producten.”

LEES OOK: Exclusief interview met Anya Taylor-Joy: "Sinds The Queens Gambit heb ik een dure smaak"