Botaniets: gedistilleerde gin met een ongeëvenaarde smaak … en zonder alcohol!

Geüpdatet op 28 januari 2022 door ELLE Partner
Botaniets: gedistilleerde gin met een ongeëvenaarde smaak … en zonder alcohol! ©Botaniets

Een gewaagde uitdaging: een perfect gedistilleerde gin maken op basis van rozemarijn, kardemom, jeneverbessen en verse mandarijnschil … zonder alcohol!

In februari daagt Tournée Minérale ons weer uit om een maand lang geen alcohol te drinken. Een initiatief dat bedoeld is om elkaar uit te dagen en te beseffen dat je ook zonder alcohol plezier kunt maken. Dankzij Botaniets win je die weddenschap met gemak!

Sinds februari 2020 zorgt Botaniets voor een revolutie in de wereld van het alcoholvrij genieten. Alle codes en smaken van ‘echte’ gin, maar zonder de schadelijke effecten van dronkenschap. In een tijd waarin alcoholgebruik niet langer een sociale verplichting is en iedereen zijn eigen keuzes maakt – ook om nuchter te blijven wanneer jij dat beslist – is de gin van Botaniets de ideale uitkomst. Zo hoef je ook je favoriete cocktails niet op te geven.

Inspelen op een reële behoefte

Wanneer Alexandre Hauben besluit om Botaniets te creëren, is dat in de eerste plaats omdat hij voelt dat er iets ontbreekt in het karige aanbod van alcoholvrije alternatieven. Hij verdiept zich in de botanische boeken van zijn overgrootvader en ontwikkelt een alcoholvrije gin die helemaal niets te maken heeft met de ‘limonades’ die op de markt verkrijgbaar zijn. Hij ontmoet Nederlandse distilleerders die nog met oude distilleerkolven werken en start haalbaarheidstests op. Een combinatie van drie distillatieprocessen en maar liefst dertig probeersels later is Botaniets een feit.

Alexandre Hauben - Gin Botaniets sans alcool
Alexandre Hauben - CEO van Botaniets

De eenvoud van een verfijnd en alcoholvrij product

Het geheim van Botaniets? Een versterking van de aroma’s en een lange productieduur van zeven dagen (tegenover drie uur voor gin met alcohol). De rozemarijn, kardemom, jeneverbessen en verse mandarijnschil doen hun werk en verleiden zelfs de grootste Belgische restaurateurs, waaronder Yves Mattagne, Isabelle Arpin en Alexandre Dionisio.

Nieuw: Ginger&Yuzu

Vandaag wordt de Botaniets Ginger&Yuzu gelanceerd, goed voor een pittige toets in elke mocktail. De combinatie van yuzu en gember zorgt voor een zacht, lichtzuur accent. “We verzamelen yuzuschillen uit de Japanse biologische landbouw bij fabrikanten van vers yuzusap. Die distilleren we, steeds op een zo puur mogelijke manier, en vermengen we met Botaniets om ons assortiment uit te breiden met een tweede product. Onze gastronomische klanten en levensgenieters keken daar al reikhalzend naar uit,” aldus Hauben.

Het perfecte alcoholvrije recept: Roasted on the Sea

Boupinh Lam, ambassadeur van Botaniets, bedacht een cocktail die mariene accenten combineert met het aroma van geroosterde rijst uit Cordial Genmaicha-thee. Mix 3 cl Botaniets Ginger&Yuzu met 6 cl Cordial Genmaicha en 3 cl London Essence Pomelo & Pink Pepper. Werk af met een spray Dashi-concentraat. Serveer in een coupette of een Nick&Nora-glas. Garneer met norivel. Proost!

Met de kortingscode ‘ELLE’ krijg je 10% korting op je bestelling én gratis verzending.

Ontdek alle producten van Botaniets bij Deli Traiteur.

Dit artikel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Botaniets.
botaniets.com

Lees ook:
Cheese lovers : kennen jullie Emmentaler AOP Classic?
Hotspot: viswinkel en restaurant Marineau gooit anker uit in Antwerpen
Estée Lauder x Essentiel Antwerp: de must-have collab van het nieuwe jaar