Doe mee aan Tournée Minérale met deze originele mocktails

Geüpdatet op 1 februari 2022 door ELLE Partner
Doe mee aan Tournée Minérale met deze originele mocktails © Martini

Is 'minder drinken' een van je goede voornemens, maar 'meer genieten' ook? Dankzij de alcoholvrije aperitieven van Martini kan je ook tijdens Tournée Minérale gezellig mee klinken.

In februari gaat Tournée Minérale van start, een initiatief waar steeds meer mensen zich achter scharen. Wat is het precies? En hoe kan je nog steeds genieten van een aperitief, zonder alcohol?

Waarom deelnemen aan Tournée Minérale?

Sinds 2019 engageren heel wat Belgen zich om een maand geen alcohol te drinken. Waarom? Dit kan om heel wat uiteenlopende, persoonlijke redenen: om te werken aan de gezondheid, om zichzelf uit te dagen, om te zien wat het doet met lichaam en geest... UGent deed een onderzoek bij de deelnemers van vorig jaar, en wat blijkt? Maar liefst 9 op de 10 onder hen zei minstens één van de voordelen ervaren te hebben.
Het aperitiefmoment krijgt een nieuwe invulling dit jaar. Eén van de trends is digitaal drinken, waarbij we technologie gebruiken om thuis cocktails en mocktails te maken en de wereld van mixology te ontdekken.

MARTINI NON-ALCOHOLIC APERITIVO

Martini Non-Alcoholic
© Martini

De tijd dat je tijdens Tournée Minérale achterblijft met een watertje, is lang voorbij. De huidige NoLo-trend - geen (no) of weinig (low) alcohol - zorgt voor steeds meer lekkere alternatieven. Zo komt MARTINI met twee volwaardige aperitivo's waarbij smaak en kwaliteit voorop staan, geïnspireerd op 150 jaar Italiaanse expertise. Met MARTINI NON-ALCOHOLIC APERITIVO krijg je dezelfde bekende smaakervaring, maar werd de alcohol zorgvuldig verwijderd en werden natuurlijke botanicals toegevoegd.

Niet een, maar twee smaken zorgen voor voldoende afwisseling en een waaier aan mocktailmogelijkheden. Martini Floreale is een zoete, bloemige variant met toetsten van kamille,  terwijl Martini Vibrante met zijn zoet-bittere toetsen van Italiaanse bergamot zorgt voor een dynamisch smakenpalet.

Twee MARTINI mocktailrecepten om mee te klinken

Met een tonic erbij zit je altijd goed, maar laat je fantasie de vrije loop en sla aan het mixen! Hier wat inspiratie om aan de slag te gaan met de MARTINI NON-ALCOHOLIC.Doe mee aan Tournée Minérale met deze originele mocktails - 2

MARTINI NON-ALCOHOLIC & TONIC

Verras je vrienden met de simpele, maar heerlijke cocktail van Martini Non-Alcoholic en Tonic.

Vul je glas met ijs en schenk 50/50 Martini Vibrante, een meesterlijke mix van botanische ingrediënten met zachte tonen van sinaasappel, en tonic. Garneer met een schijfje sinaasappel.

Martini Floreale © Martini DOLCE VERDE

Een andere verfrissende suggestie is de Dolce Verde cocktail.

Vul je glas met ijs en schenk 50 ml Martini Floreale, met 20 ml appelsap, 20 ml kokoswater en 10ml komkommersap. Vul aan met kombucha voor een zurig accent en meng alles voorzichtig. Garneer met munt en komkommer.

Deze cocktail kan je ook perfect serveren in een karaf.

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met MARTINI.
martini.com

Lees ook:
Start van het nieuwe jaar: 2 mocktail recepten
Cheese lovers : kennen jullie Emmentaler AOP Classic?
Tournée Minerale: stijlvolle mocktails om de alchoholvrije periode door te komen