Lapland, ver van het massatoerisme : winterreis naar het land van de Kerstman

Gepubliceerd op 13 januari 2022 door ELLE Partner
Lapland, ver van het massatoerisme : winterreis naar het land van de Kerstman © Lapland Travel

Zin in een uitstapje naar het Hoge Noorden? De perfecte bestemming: Rovaniemi en het Dorp van de Kerstman in Lapland. In deze streek kan je onder het Noorderlicht genieten van sauna’s, tochten maken met de hondenslee, mountainbiken in de sneeuw en wandelen op sneeuwschoenen.

Lapland, met zijn uitgestrekte wilde vlakten, zijn houten huisjes, zijn skistations en het bovennatuurlijke licht, is een wit paradijs waar groot en klein van de ene verwondering in de andere vallen. Maar als het land je onbekend is, lijkt het niet zo simpel om een hele reis naar het Hoge Noorden te organiseren. Gelukkig biedt Lapland Travel je alles voor een onvergetelijke reis naar de sprookjesachtige hart van Lapland: Rovaniemi. Zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen.

Ver van het massatoerisme

Lapland Travel is een concept van Travelbase dat reizen organiseert waar het accent meer op de ervaring ligt dan op de bestemming. Met hun voordelige arrangementen waarin de vlucht, transport, logies, uitrusting en typische activiteiten inbegrepen zijn, brengt het organisatie je van Brussel of Parijs naar Rovaniemi. Ook ter plekke zijn ze discreet aanwezig, zodat je sneeuwdroom niet verstoord wordt door praktische details. Dit concept is iets tussen slow-toerisme en een reis met een tour operator: het is een georganiseerde reis waarop je je begeleid, maar toch vrij voelt.

© Lapland Travel

Rovaniemi, het Dorp van de Kerstman

Als je dit eindejaar een magische Kerstmis wilt beleven, is Rovaniemi the place to be. Het hart van Lapland ligt op de poolcirkel en is bekend om het Ounasvaara skistation en de idyllische omgeving, maar vooral om het Dorp van de Kerstman. Op 8 kilometer naar het noorden vind je namelijk het kantoor van Santa Claus. Het is een sprookjesachtige plek, waar je je weer even kind kunt voelen.

Chalets met alle comfort

In Rovaniemi heb je de keus tussen drie soorten logies in functie van je verlangens en je budget. Zo zijn er chalets voor 2 tot 4 personen in het Dorp van de Kerstman zelf. Dan is er de Ice River Lodge, met chalets voor 2 personen en soloreizigers, aan de bevroren rivier. En dan zijn er nog Comfort & Premium chalets voor 2 tot 5 personen in de Reindeer Lodge, aan de voet van de Ounasvaara-heuvel en de skipistes.

Onvergetelijke typische activiteiten

Lapland ontdek je maar een keer in je leven, dus kun je er maar beter ten volle van genieten. In de basisprijs van de arrangementen zijn vijf bijzondere activiteiten inbegrepen. Een tocht in de hondenslee of op sneeuwschoenen, het Noorderlicht volgen, een tocht op een snowmobile, langlaufen… keus genoeg en het wordt allemaal voor je georganiseerd. De organisatie voorziet een activiteit per dag, zodat je nog alle tijd hebt om te ontspannen of de streek zelf te verkennen. Er wordt gewerkt met groepen van maximaal 12 personen om de belevenis intiem en authentiek te houden. Maar als je meer wilt, kan je je inschrijven voor allerlei andere activiteiten, zoals ijsvissen, fatbiking, paardrijden of de beroemde ontmoeting met de rendieren.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Lapland Travel.
www.laplandtravel.com

Lees ook:
Napels en de Amalfitaanse kust: onze adresjes voor een dolce vita
Logeer lokaal: boek hier je weekendje weg
Ontdek onze complete reisgids met alle hotspots in Brighton