Ontdek onze complete reisgids met alle hotspots in Brighton

Geüpdatet op 26 maart 2024 door ELLE België
Ontdek onze complete reisgids met alle hotspots in Brighton Unsplash

Ook zin in een citytripje, nu we weer volop aan het reizen zijn? Parijs of Londen is altijd leuk - maar been there, done that. Onder Londen ligt het unieke kuststadje Brighton ongeduldig te wachten om ontdekt te worden.

BEZOEKEN EN BEWONDEREN: VOOR OP JE BRIGHTON TO DO LIJSTJE

De keien van het strand onder je voeten, de wind in je haren, maar vooral een zee van nieuwe indrukken, uitzichten en ervaringen.

Brighton Palace Pier

Dé eyecatcher van de kustlijn moet de Palace Pier zijn, die recht uit een filmdecor lijkt te komen. In 1899 opende de pier voor het publiek, dus vintage kan je hem wel noemen. Je krijgt er het plezier van een oude kermis, inclusief de charme die er bijhoort. Je kan je wagen aan een attractie, fish and chips en een milkshake bestellen, of gewoon van het uitzicht genieten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Matthew Ades (@matades_photography)

Instasights tijdens een strandwandeling

Een kustwandeling wordt eens zo leuk als je onderweg kleurrijke en authentieke taferelen tegenkomt. In Brighton wandel je niet gewoon op een stenen dijk langs grijze flatgebouwen, maar kan je halt houden aan de vrolijke pastelkleurige strandkabinetjes. In de Brighton Bandstand kan je een idyllische trouwceremonie houden, maar natuurlijk ook gewoon in uitrusten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jonathan Somarib (@photosomarib)

Terug op het strand passeer je de West Pier, een andere pier die je jaren geleden had kunnen bezoeken, maar in 2003 helaas afbrandde. Het skelet blijft staan als herinnering aan het bouwwerk. Verrassend mooi om naar te turen terwijl je aan een ijsje likt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jody Spooner (@jodyspoonerphotography)

Net voor je weer uitkomt op de Palace Pier kan je met een beetje geluk nog eerst een ritje maken op een oude paardenmolen voor je een pastelgestreepte strandstoel scoort. Voetjes omhoog en scrollen door al die mooie foto’s van de wandeling. Zin in actie? Wandel nog even door en waag je aan de Zip Wire langs de kustlijn!

Een verticale pier: uitkijktoren i360

Glijd zachtjes omhoog en wandel helemaal rond in de moderne glazen uitkijktoren, meer dan 130 meter boven de grond. Kom tot rust, kijk neer op heel Brighton en drink iets aan de Sky Bar: tooghangen in stijl.

Rijkelijke royal rooms: The Royal Pavillion

Cultuur met een C kan je dan weer wat dieper in de stad vinden. The Royal Pavillion diende als toevluchtsoord voor King George IV, maar maakt nu vooral indruk door de oogverblindende luxe binnenin. Geen gotische kathedraal, maar een echt paleis met oosterse invloeden, de ene kamer al extravaganter dan de andere. Iemand nog op zoek naar interieurinspiratie?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jane Barlow 📷 (@belperbarlow)

BIJTANKEN: DE LEKKERSTE PLEKJES IN BRIGHTON

Van al dat sightseeing zou iedereen honger krijgen. Dat je in het Verenigd Koninkrijk bent, betekent nog niet dat je alleen fish and chips mag eten. Brighton heeft een scala aan verschillende keukens om uit te kiezen.

JB’s Diner

JB’s Diner katapulteert je terug in de tijd. Een zwart-witte betegelde vloer, rode lederen booths  en muren vol met retro souvenirs, neonletters en kitscherige gadgets. Niet twijfelen over je bestelling: een burger en een milkshake als dessert maken het af.


Adres:  King’s Rd 31, BN1 1NR, Brighton

Pizza Express

Britse keten Pizza Express gaat verder dan de Margherita of de Hawaii. Hun eigen klassieker, de ‘Pizza Express doughballs’, zijn een echte aanrader voor je je hoofdgerecht bestelt. Hmmm…

Adres: Prince Albert Street 22, The Lanes, BN1 1HF, Brighton

Adres: The Waterfront 4, Brighton Marina, BN2 5WA, Brighton, East Sussex

Wahaca

Mexicaans kan je dan weer vinden bij Wahaca. Oprichtster Thomasina Miers heeft zelf in Mexico gewoond en probeert zo dicht mogelijk bij de authentieke keuken te blijven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wahaca (@wahaca)


Adres: North Street 160-161 , BN1 1EZ, Brighton

Bill’s

Bill’s heeft een uitgebreide kaart, van brunch met pancakes tot fish pies en van falafel bowls tot tuna taco’s. Ook van hun interieur kan je smullen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bill's (@billsrestaurant)


Adres: The Depot, North Rd 100, BN1 1YE, Brighton

Boho Gelato & Dum Dum Donutterie

Tussendoor een klein hongertje? Ga eens snuisteren tussen alle originele smaken van Boho Gelato en bestel een bolletje (of twee, of drie?). Of ga je voor een donut van Dum Dum Donutterie? Next-level donuts kan je hier zeker vinden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dum Dum Doughnuts (@dumdumdoughnuts)


Adres Boho Gelato: Pool Valley 6, BN1 1NJ, Brighton

Adres Dum Dum Donutterie: Brighton Square 10 , BN1 1HD, Brighton

VOOR DAT EXTRA PLAATSJE IN JE VALIES: SHOPPEN IN THE LANES

Uiteraard moet er nog even geshopt worden. Dat kan hardcore in het immense Churchill Square shopping center, maar ook al heerlijk slenterend langs de kleinere zaakjes die Brighton zo typeren. Er zijn talloze kronkelende steegjes met boetiekjes, pittoreske geveltjes en vlaggenlijnen boven je hoofd. The Lanes zijn dus wat ze beloven: kleine steegjes die overlopen van eigenzinnige off-beat zaakjes. Loop er verloren en wie weet kom je toevallig uit op nog een verborgen schat!

Brighton The Lanes - Unsplash
Credits: Unsplash

Dat we niet ver moeten om een top citytrip te maken, daar zijn we allemaal wel al achter. Maar laat vanaf nu de clichébestemmingen achter je en profiteer van de herwonnen vrijheid: pak je valiezen en verdwaal in Brighton!

(stagiaire Emma Wyers)

LEES OOK:

5 coole concepthotels voor je volgende citytrip

Zonnig Valencia: de ideale citytrip vol gastronomie, shopping en cultuur

10 betaalbare bestemmingen voor een romantisch weekendje weg