Napels en de Amalfitaanse kust: onze adresjes voor een dolce vita

Geüpdatet op 25 oktober 2021 door ELLE Partner
Napels en de Amalfitaanse kust: onze adresjes voor een dolce vita ©Ravello Art Hotel Marmorata

Napels en de Amalfitaanse kust worden omgeven door de Vesuvius en diverse eilandjes. Deze passionele stad en adembenemende kuststrook zijn een must-see bestemming waar zon, cultuur en gastronomie harmonieus met elkaar versmelten.

NAPELS: CULTUUR EN FOOD IN OVERVLOED

Hier beginnen we de dag uiteraard met een echte Italiaanse koffie. De uitgelezen plek hiervoor? De historische en classy Gambrinus met zijn weergaloze uitzicht op de Piazza Plebiscito. Voor een typische lunch uit het vuistje genieten we van gefrituurd Napolitaans streetfood zoals de "pizza fritta" of de "cuoppo"... Om duimen en vingers bij af te likken. Bij zonsondergang schuiven we aan bij Da Ettore in Via Santa Lucia (een traditionele trattoria) of bij Re Lazzarone aan de Piazza Bellini, voor een modernere keuken. Zin in een authentieke Napolitaanse pizza? Sorbillo en Da Michele laten zelfs de meest veeleisende fijnproevers heerlijk genieten. En voor het toetje kiezen we uiteraard voor een lekkere "babà al rum" bij Capparelli.

©ph. L.Romano

Maar naast zijn onuitputtelijke gastronomie barst Napels ook van de culturele schatten en UNESCO Werelderfgoedlocaties. In de vele musea kunnen we de regio ook vanuit een ander perspectief verkennen. Zo is er het Real Bosco di Capodimonte, met zijn 124 hectare park en een van de grootste schilderijenmusea ter wereld. We bewonderen er werk van niemand minder dan Masaccio, Rafaël, Artemisia Gentileschi en Caravaggio. Bij de eigentijdse kunst gaan het Madre en het Museo Hermann Nitsch met de eer lopen. Dat laatste bevindt zich trouwens in een voormalige elektriciteitscentrale, op een boogscheut van Piazza Dante.

Ook wat shopping betreft, hoeft Napels niet voor andere steden onder te doen. In de elegante winkellanen - vlak bij de Piazza dei Martiri en het poepchique Via Calabritto bijvoorbeeld - vinden we zowel grote merken als Made in Napoli-vakmanschap.

DE AMALFITAANSE KUST: THE PLACE TO APERO

Côte Amalfitaine
Gulet - ©Plaghia Charter

Zo'n vijftig kilometer ten zuiden van Napels strekt zich de mooiste kust van Italië uit, van Sorrento tot Salerno. We ontdekken de steile bergkammen en diepgelegen stranden via een kustweg die tussen kreekjes, vissersdorpjes, citrustuinen en terrasjes op uitgestoken klippen slingert. De ideale omgeving om op Instagramwaardige rooftops naar hartenlust van de top van de Italiaanse mixologie te nippen:

  • 1957 Bar Bistrot - Grand Hotel Tritone met de Negroni revisited en een caponatina waar we verlekkerd van proeven.
  • Bee Chic - The San Pietro of Positano met zijn immense terras dat uitgeeft op Positano, Li Galli en i Faraglioni di Capri.
  • La Moressa Italian Bistrò en het onvergetelijke panoramische uitzicht op de zee.
  • Hotel Margherita, is een ware cocktailtempel waar we langs de rand van het zwembad van hun godendrankjes slurpen.
  • Hotel Conca Azzurra met zijn spectaculaire vergezicht dat reikt van Capo di Conca tot het eiland Capri.
  • Hotel Rufolo, dat vroeger als woning dienst deed en uitkijkt over de beroemde tuinen van Villa Rufolo. 
  • Caruso, a Belmond Hotel, het toppunt van cool in een elfde-eeuws paleis.

Doorblader het tijdschrift "Authentic Amalfi Coast" en ontdek nog veel meer geheime pareltjes van de Amalfitaanse kust.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Enit.
www.italia.it

Lees ook:

Zien: de beste streetstyle looks van Milaan Fashion Week

Schrijf je in voor een Luxury Cosmetics Masterclass

A day in the life of Marie de Burbure aka @museofgreens