A day in the life of Marie de Burbure aka @museofgreens

Geüpdatet op 24 september 2021 door ELLE Partner
A day in the life of Marie de Burbure aka @museofgreens © Marie de Burbure

Marie de Burbure verovert Instagram met haar aanstekelijk positivisme, praktische work-outs en handige tips voor een gezonde levensstijl. Ze verklapt ons het geheim achter haar onaflatende motivatie én haar favoriete work-out buddy.

“Sport heeft altijd al een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Als kind probeerde ik alle mogelijke sporten uit: van ballet tot turnen, zeilen, hockey en lopen.” En van die liefde voor sport wist Marie haar job te maken. Naast sport coach en influencer is ze Social Media Leader bij Decathlon. Ondanks haar drukke agenda weet Marie toch genoeg tijd te vinden voor beweging: “Meestal gaat mijn wekker af om 6u30. Voor ik in de douche spring, stretch ik wat om mijn lichaam wakker te maken. Voor wat extra energie én om mijn bloedsomloop te stimuleren eindig ik elke douche met een koude stroom water. Op sommige dagen coach ik ‘s ochtends in de fitness ‘Animo’, op andere dagen opteer ik voor een work-out thuis, die ik dan ook film en vervolgens op social media post.”

Kickstart de dag

“Mijn favoriete ontbijt is een proteïnebowl of açaibowl met granola. Ben ik gehaast, dan kies ik voor een kom muesli met wat havermelk. Tegen 9u klap ik mijn laptop open aan mijn thuisbureau of arriveer ik op kantoor bij Decathlon.” Bewegen blijft bij Marie niet uitsluitend gereserveerd voor de sportles. “Ik ben een heel energiek persoon dus wanneer het kan, kies ik altijd voor beweging. Zo neem ik altijd liever de trap dan de lift. Wanneer ik een vraag heb voor een collega, loop ik even naar zijn of haar bureau om deze te stellen. Werk ik van thuis uit, dan ga ik bij wijze van pauze een koffie halen bij een koffiebar in de buurt om wat extra stappen op de teller te krijgen. Werk ik op bureau, dan ga ik onder de middag af en toe lopen met een paar collega’s.”

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Marie de Burbure (@museofgreens)

Work-out buddy

“Mijn ideale work-out bestaat uit een mix van cardio en krachtoefeningen. Ik hou van burpees omdat je er je hele lichaam mee aan het werk zet.” Marie’s favoriete work-out buddy? Dat is de Garmin Venu 2: “Ik draag de Garmin Venu 2 nu een paar maanden en ben helemaal verknocht. Ik track voornamelijk mijn stappen, hartslag en mijn verschillende work-outs. Wat mij betreft heeft de Venu 2 alle eigenschappen die een smartwatch moet hebben: hij is handig, heeft een mooi design en is gemakkelijk in gebruik. Tijdens mijn workouts check ik mijn hartslag regelmatig om te monitoren of ik nog wat extra gas kan geven of het beter even rustig aan doe. Dankzij de accurate GPS track ik fietsritjes met vriendinnen of looptrainingen met mijn man. Tenslotte vind ik ook de app en het overzicht waarin je verschillende sportsessies met elkaar kan vergelijken enorm gebruiksvriendelijk.”

Tech crush: Garmin Venu 2

De stijlvolle Garmin Venu 2 GPS smartwatch bezit tal van gezondheidsmonitoringsuncties, die je een dieper inzicht geven in je welzijn, en zet je aan het bewegen dankzij meer dan 25 ingebouwde sport apps en details over je activiteitenprofiel. Naast het meten van je hartslag, fitnessleeftijd en slaap stelt de Venu 2 je welzijn voorop door je in staat te stellen je stresslevels en energiepeil te tracken doorheen de dag. Met een batterijduur van zo’n 11 dagen in smartwatchmodus gaat hij bijzonder lang mee. Je shopt de Garmin Venu 2 vanaf 399,99 euro op garmin.com.

Gezonde geest in een gezond lichaam

“Volgens mij houdt een gezonde levensstijl in dat je je lichaam zo goed mogelijk voedt en in beweging houdt. Een gezonde balans is daarbij belangrijk, zodat je gedrag niet obsessief wordt maar wel resulteert in een healthy way of living.” Een gezonde geest in een gezond lichaam, daar kan Marie zich wel in vinden: “Een positieve kijk op het leven en een sterke dosis zelfvertrouwen maken je gelukkiger en dragen op die manier bij tot een gezonde levensstijl.”

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Garmin.
www.garmin.com

Lees ook :

Getest: Garmin Venu 2 sporthorloge

De nieuwe Cowboy: nog chiquer en nog meer appfuncties

Getest & goedgekeurd: de RadMini Electric Fat Bike