De nieuwe Cowboy: nog chiquer en nog meer appfuncties

Geüpdatet op 22 juni 2021 door ELLE Partner
De nieuwe Cowboy: nog chiquer en nog meer appfunctiesCOWBOY

Cowboy bracht de vierde versie van zijn elektrische fiets met iconisch design op de markt. De lichte, geconnecteerde Cowboy 4 is nu ook beschikbaar voor kleinere maten dankzij model 4 ST met open frame. Joepie!

Een nieuwe elektrische fiets die helemaal mee is met zijn tijd

Moeten we de Cowboy nog voorstellen? De topper onder de elektrische fietsen is een begrip bij iedereen die minimalistisch design en prestaties wil combineren en belang hecht aan duurzame mobiliteit in de stad. Trouw aan het slanke silhouet van zijn voorgangers heeft de Cowboy 4 een verwijderbare batterij die in de zadelbuis geïntegreerd zit, met volledig onzichtbare kabels. De grote vernieuwing schuilt hem in het feit dat het Belgische merk eindelijk heeft gedacht aan kleinere mensen en recreatieve fietsers, met een model dat in twee frameversies verkrijgbaar is: de klassieke Cowboy 4 en de Cowboy 4 ST met een lage instap en open frame. Terwijl de motor zijn stijlvolle soberheid en intuïtief gebruik behoudt, kregen de twee nieuwste modellen nieuwe tinten mee: zwart, kaki en zandkleur. 

Wat de technische plaatje betreft: het frame is nog altijd van aluminium en je vindt hier opnieuw de beroemde carbonriem Gates terug. Cowboy besloot ook spatborden op te nemen in de standaarduitrusting van de C4 en C4 ST, en gaf de modellen ook bredere en duurzamere banden mee. De motor biedt een vermogen van 250 watt, ondersteunt tot 25 km/u en ontwikkelt een 45 Nm koppel. Dat is 15 meer dan de Cowboy 3, die beperkt is tot 30 Nm. Wat betekent dat in de praktijk? Een responsievere opstarthulp en een ongelooflijk soepele klimervaring. Goed nieuws voor de minder sportieve (of luiere) fietsers onder ons.

COWBOY 4 ST
Cowboy 4

Aangepast aan elke fietser

Waar het C4-model gebaseerd is op de vormgeving van de legendarische Cowboy 3, is de C4 ST (de ST staat voor step-through) een primeur voor het merk: een open frame zodat iedereen de fiets kan gebruiken. Met zijn lage instap biedt de C4 ST een hogere, rechtere houding dan de C4, voor een mindere sportieve en meer comfortabele rijhouding. Kortom, de fiets is iets vrouwelijker en beter geschikt voor kleinere mensen: voor fietsers met een lichaamslengte tussen 160 en 190 cm (de C4 is ontworpen voor fietsers met een lichaamslengte tussen 170 en 195 cm). 

COWBOY 4ST
Cowboy 4 ST

Een online app en een volledig opgeladen smartphone: een droom die uitkomt

Beide Cowboy 4-modellen onderscheiden zich door hun Quad-Lock smartphonehouder met inductielader, een draadloze oplader die in de stuurstang geïntegreerd zit. Die nieuwe cockpit biedt ruimte voor een geweldige metgezel: je smartphone! Als je telefoon eenmaal gedockt is, gaat het toestel online en laadt het draadloos op via de accu van je fiets. 

Met de recent aangepaste Cowboy-app heb je gemakkelijk en direct toegang tot informatie: de resterende levensduur van de batterij bijvoorbeeld, en een breed scala aan statistieken (verbrande calorieën, afgelegde afstand, hoogteniveau) of een samenvatting van je routes. Leuk extraatje: de app stelt de gezondste route voor als alternatief voor de snelste route, op basis van de luchtkwaliteit onderweg. 

Dankzij de uitneembare batterij van amper 2,4 kg, een actieradius tot 70 km en een open frame helpt de Cowboy 4 ST je als urban biker een eind op weg om je elke dag actief en geconnecteerd te houden. En dat op een stijlvolle manier en zonder je in het zweet te moeten werken (enfin, toch niet al te veel).

l’application Cowboy 4 ST
Cowboy-app

De C4 en C4 ST met spatborden zijn vanaf vandaag exclusief te bestellen op cowboy.com en worden vanaf september 2021 geleverd.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Cowboy.

nl-be.cowboy.com/

Lees ook:

Getest: de elektrische fiets van COWBOY

Hoe ons huis en ons leven veranderden tijdens de pandemie

Spirulina : superfood voor sportivo’s